Menu
© Alpine
Nieuws

Alpine kondigt upgrades aan: Verbeteringen in zicht

9 reacties | 991x gelezen
12-07-2023 21:24

ewald | Alpine, het Formule 1-team, heeft een uitdagend weekend achter de rug tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië. Zowel Esteban Ocon als Pierre Gasly wist de finish op Silverstone niet te halen. Daarnaast kampte het team met een gebrek aan indrukwekkende snelheid. Echter, Gasly heeft onlangs aangekondigd dat er binnenkort nieuwe upgrades zullen worden geïntroduceerd, wat hoop biedt voor een positieve verandering.

Bron: Formule1nieuws

Ocon's pech en het duel tussen Gasly en Stroll
Het raceweekend begon al teleurstellend voor Esteban Ocon, die al snel uitviel op Silverstone vanwege een betrouwbaarheidsprobleem. Pierre Gasly daarentegen bevond zich gedurende een groot deel van de race in een intens duel met Lance Stroll van het Aston Martin-team. In eerste instantie werd Gasly door Stroll ingehaald buiten de baan, wat de Fransman absoluut niet waardeerde. Later kwamen de twee coureurs zelfs met elkaar in aanraking in de laatste chicane, waardoor de race voortijdig eindigde voor Gasly.

Hoewel Stroll zijn race kon vervolgen, kreeg hij een tijdstraf van vijf seconden voor het incident met de Alpine-coureur. Deze gebeurtenissen hebben de aandacht gevestigd op de prestaties van het Alpine-team en de verbeteringen die nodig zijn.

De zorgen over de snelheid van de A523
Naast de tegenslagen tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië, heeft Pierre Gasly zijn bezorgdheid geuit over de snelheid van de Alpine A523. In een interview gaf hij toe dat de recente upgrades niet het gewenste effect hebben gehad in vergelijking met andere teams. Het is duidelijk dat Alpine stappen moet zetten om de prestaties van hun pakket te verbeteren.

Gasly benadrukte dat het team zich bewust is van deze uitdagingen en dat er al plannen zijn gemaakt om de nodige verbeteringen door te voeren. Hoewel specifieke details niet werden onthuld, gaf hij aan dat er binnen enkele weken upgrades worden verwacht. Het team hoopt dat deze upgrades een positief verschil zullen maken in termen van prestaties en snelheid.

De weg vooruit
Alpine staat voor de taak om hun pakket te verbeteren en competitiever te worden ten opzichte van andere teams. De aangekondigde upgrades zijn een veelbelovende stap in deze richting. Het team is vastbesloten om te blijven werken aan het versterken van hun positie en het behalen van betere resultaten.

In een competitieve omgeving als de Formule 1 is het begrijpelijk dat teams voortdurend streven naar verbeteringen om hun concurrentiepositie te versterken. Alpine is vastberaden om de nodige verbeteringen door te voeren en hun potentieel volledig te benutten. Met het oog op de toekomst hoopt het team dat de aankomende upgrades een significante impact zullen hebben en dat de Alpine A523 weer een serieuze concurrent zal worden in het veld.

Conclusie
Alpine heeft aangekondigd dat er binnenkort upgrades zullen worden geïntroduceerd om de prestaties van het team te verbeteren. Na een teleurstellend weekend in Groot-Brittannië, waarbij zowel Esteban Ocon als Pierre Gasly de finish niet wisten te halen, is het duidelijk dat Alpine kampt met snelheidsproblemen. Gasly heeft aangegeven dat het team al plannen heeft om het pakket te verbeteren en dat er binnen enkele weken upgrades worden verwacht.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;