Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Franz Tost blikt terug op zijn carrière bij AlphaTauri: een geweldige tijd

9 reacties | 1021x gelezen
12-07-2023 21:01

ewald | Franz Tost, de Oostenrijkse teambaas van AlphaTauri, zal aan het einde van dit jaar een punt zetten achter zijn carrière. Na achttien jaar vindt hij het genoeg geweest en maakt plaats voor de nieuwe generatie. In een exclusief interview met PlanetF1.com blikt Tost terug op zijn begintijd bij het team in Faenza en op de coureurs die na AlphaTauri door zijn gestroomd naar de topteams, waaronder Max Verstappen. Tost gaat met pensioen na achttien jaar leiderschap bij Red Bull Racing's zusterteam AlphaTauri.

Bron: Formule1nieuws

Een carrière in de Formule 3 en de overstap naar autosport-management
Franz Tost begon zijn carrière in de autosport in de Formule 3, maar besloot al snel over te stappen naar het autosport-management. Sinds 2005 is hij de teambaas van AlphaTauri, dat voorheen bekend stond als Scuderia Toro Rosso. Tost maakt duidelijk dat zijn besluit om te stoppen voornamelijk te maken heeft met zijn leeftijd.
Hij wil ruimte maken voor de volgende generatie en is ervan overtuigd dat zijn opvolgers, Peter Bayer en Laurent Makies, het uitstekend zullen doen.

Een geweldige tijd bij AlphaTauri
Tijdens het interview blikt Tost terug op de begintijd bij AlphaTauri, waar hij spreekt over een geweldige tijd en de groei van het team. Het team begon met ongeveer 85 mensen en na twee jaar waren dat er al 125. De filosofie van Dietrich Mateschitz, de oprichter van Red Bull, was duidelijk: gebruikmaken van synergie met Red Bull Technology en geen aparte afdeling voor onderzoek en ontwikkeling opbouwen. Franz Tost was blij met deze benadering, omdat hij dezelfde visie deelde als het ging om het opleiden van jonge coureurs.

Opvallende coureurs en successen
Gevraagd naar de meest opvallende coureurs die bij AlphaTauri hebben gereden, noemt Tost naast wereldkampioenen Sebastian Vettel en Max Verstappen ook andere succesvolle voormalige Torro Rosso/AlphaTauri-coureurs, zoals Pierre Gasly, Carlos Sainz en Daniel Ricciardo. Hij benadrukt dat er veel coureurs waren die uitblonken, niet alleen in de Formule 1, maar ook in andere racecategorieën. Hij noemt onder andere Jean-Eric Vergne, die het Formule E-kampioenschap heeft gewonnen, en Sebastien Buemi, die meerdere keren de 24 uur van Le Mans heeft gewonnen.

Trots op de prestaties van oud-coureurs
Franz Tost is trots op de prestaties van de oud-coureurs van AlphaTauri, zowel binnen als buiten de Formule 1. Hij is blij wanneer hij ze ontmoet en met hen praat, en voelt voldoening wanneer ze succesvol zijn in andere raceklassen. Hij benadrukt dat het opleiden van jonge coureurs altijd een belangrijk onderdeel is geweest van de filosofie van het team en dat hij tevreden is wanneer zijn voormalige coureurs succes behalen.

Met het naderende einde van zijn carrière kijkt Franz Tost terug op een geweldige tijd bij AlphaTauri. Hij heeft het team zien groeien en heeft met trots de successen van zijn oud-coureurs gevolgd. Als een ervaren teambaas laat hij het stokje nu over aan de volgende generatie, vol vertrouwen dat AlphaTauri onder leiding van Peter Bayer en Laurent Makies succesvol zal blijven.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;