Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari: vooruitblik naar Hongarije

9 reacties | 1034x gelezen
12-07-2023 13:56

ewald | Welkom bij ons artikel over de recente gebeurtenissen in de Formule 1, met de focus op het Ferrari-team. We duiken dieper in op de teleurstellende prestaties van Ferrari tijdens de race in Silverstone en kijken vooruit naar de volgende Grand Prix in Hongarije. Daarnaast bespreken we enkele belangrijke ontwikkelingen en wijzigingen die het team heeft doorgevoerd. Lees verder om alle details te ontdekken.

Bron: Formule1nieuws

Teleurstellende prestaties in Silverstone
Tijdens de race in Silverstone heeft Ferrari geen indrukwekkende prestatie neergezet. De SF-23 wist niet de verwachte resultaten te behalen, wat een tegenvaller was na de veelbelovende races in Canada en Oostenrijk. Zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz eindigden buiten de punten, wat voor de technici een grote teleurstelling was. De wagen leek niet hetzelfde niveau van prestaties en correlatie met de updates te hebben als eerder gezien. Het circuit van Silverstone was niet ideaal voor de Ferrari SF-23 vanwege het lay-out, dat meer gericht is op het bevorderen van de prestaties van Mercedes.

Analyse van de prestaties
Na de race gaf Charles Leclerc toe dat de wagen niet op hetzelfde niveau zat als de Mercedes, met uitzondering van de opvallende prestatie van McLaren. Hij merkte op dat zijn eerste pitstop te vroeg kwam, wat hem benadeelde tijdens de race. Bovendien speelden de gewijzigde specificaties van de banden, opgelegd door Pirelli om de hogere belastingen aan te kunnen, mogelijk een rol bij de prestaties van de wagen. Het lijkt erop dat de technici moeite hadden met het vinden van de beste afstelling, waarbij de banden niet optimaal werden benut. Simulaties geven aan dat de SF-23 ongeveer 15 seconden per ronde verwijderd was van zijn ideale potentieel, wat neerkomt op een gemiddeld verlies van 2,5 tienden per ronde.

Evaluatie van de strategie en moed
De strategie van Ferrari tijdens de race leek gehaast en gebrek aan moed te tonen. Dit had invloed op de prestaties van Leclerc en Sainz. Bovendien zorgden de lagere asfalttemperaturen ervoor dat er vrijwel geen bandenslijtage was, waardoor sommige teams, waaronder Mercedes, slechts één pitstop hoefden te maken. De vroege pitstop van Leclerc en de beslissing om Sainz op harde banden te laten starten in het laatste deel van de race na een safety car-situatie, brachten de Ferrari's nog verder in de problemen. Het gevecht tussen Mercedes, Aston Martin en Ferrari biedt nog steeds afwisselende prestaties, en het wordt interessant om te zien hoe McLaren het in Hongarije zal doen.

Voortgang van de ontwikkelingen
Het team in Maranello zal de komende week hard werken om de problemen van Silverstone te analyseren en te verbeteren voor de race in Hongarije. De technici zijn zich ervan bewust dat de prestatie op Silverstone niet representatief was voor de ware potentie van de SF-23. Ze zullen hun focus richten op het optimaliseren van de wagen en het verkrijgen van betere resultaten tijdens de komende races. Er zijn plannen om enkele aerodynamische aanpassingen aan te brengen aan de voorkant van de wagen, met name aan de laatste flap van de voorvleugel. Het team hoopt zo de efficiëntie van de aerodynamica verder te verbeteren.

Vooruitblik naar Hongarije
Met de aankomende Grand Prix in Hongarije hoopt Ferrari betere prestaties te kunnen leveren. Het circuit van Hungaroring biedt mogelijk betere omstandigheden voor de SF-23 en het team zal kijken of de wagen beter presteert op de vernieuwde bandenstructuur met hogere asfalttemperaturen. Het wordt ook interessant om te zien hoe McLaren zal reageren na hun sterke optreden in Silverstone. Het team in Maranello is vastberaden om hun inspanningen in de windtunnel voort te zetten en het maximale potentieel van de wagen te benutten.

Conclusie
Hoewel Ferrari teleurstellende resultaten behaalde in Silverstone, blijft het team vastberaden om te verbeteren en hun concurrenten uit te dagen. De SF-23 zal enkele aerodynamische aanpassingen ondergaan voor de race in Hongarije, en het team hoopt betere prestaties te kunnen leveren op het Hungaroring-circuit. De ontwikkelingen en aanpassingen tonen aan dat Ferrari vastbesloten is om hun prestaties te verbeteren en competitief te blijven in het Formule 1-seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;