Menu
© Haas F1
Nieuws

Haas krijgt te maken met zorgwekkende problemen in 2023

9 reacties | 1105x gelezen
12-07-2023 07:33

ewald | Haas kampt niet alleen met problemen met hun racetempo in 2023. Nico Hülkenberg heeft toegegeven dat er bij Haas in de Formule 1 "alarmbellen" afgaan na wederom motorproblemen tijdens de Britse Grand Prix. Het team had dit weekend te maken met twee motorproblemen bij de auto van Kevin Magnussen, waaronder een vurig einde van zijn race op zondag als gevolg van een storing. Dit, in combinatie met het aanhoudende probleem van een gebrek aan racetempo, betekent dat Haas geen punten heeft gescoord sinds de Grand Prix van Miami. De beste finish in die tijd was de dertiende plaats van Hülkenberg op Silverstone. De ervaren Duitse coureur moest zich terugtrekken in Oostenrijk vanwege een vermogensverlies veroorzaakt door de Ferrari-motor in zijn auto. Het team is op zoek naar een oplossing.

Bron: Formule1nieuws

Motorproblemen en gebrek aan racetempo zorgen voor bezorgdheid
"Ik heb dit jaar al een paar keer te maken gehad met problemen, dus de alarmbellen gaan zeker af," aldus Hülkenberg tegenover de media. "Het lijkt vaker bij onze auto voor te komen, dus we moeten het serieus nemen en onderzoeken waarom het gebeurt." Hülkenberg's race op Silverstone werd in de vroege fase verstoord toen Sergio Perez zijn voorspoiler raakte terwijl de Red Bull-coureur hem passeerde, waardoor Hülkenberg gedwongen werd tot een vroege pitstop waarvan hij niet kon herstellen.

"Het is gewoon jammer. Ik voelde niet eens [het contact">, maar we moeten elkaar geraakt hebben en ik denk dat het een beetje ongeduldig was van zijn kant, omdat hij toch al DRS had na Bocht 6 en me gemakkelijk had kunnen inhalen. "Het was een beetje overhaast en onnodig."

Vertrouwen van de teamleiding
Haas Technical Director Simone Resta heeft ook gereageerd op de situatie, voorafgaand aan de race en de motorproblemen bij Magnussen. "Het is tot nu toe een goed seizoen, denk ik," legde hij uit. "We hebben een paar nachtmerries gehad aan de motorzijde, maar afgezien daarvan is het een redelijke start geweest. "Ik zou mezelf niet als bijzonder bezorgd omschrijven wat dat betreft. "We rijden met wat [Ferrari"> ons geeft en we doen ons best en richten ons op de onderdelen die we kunnen beïnvloeden en verbeteren."

Haas moet de problemen serieus aanpakken
Het is duidelijk dat Haas te maken heeft met een reeks zorgwekkende problemen, variërend van motorproblemen tot een gebrek aan racetempo. Om deze uitdagingen aan te gaan, is het van cruciaal belang dat het team deze problemen serieus neemt en een grondig onderzoek uitvoert om de oorzaken te achterhalen. Alleen door de juiste maatregelen te nemen en de nodige verbeteringen aan te brengen, kan Haas zijn prestaties op de baan verbeteren en weer punten scoren.

Door het aanpakken van de motorproblemen en het verbeteren van het racetempo kan Haas weer competitief worden en goede resultaten behalen. Het is essentieel dat het team samenwerkt met zijn technische partners, zoals Ferrari, om duurzame oplossingen te vinden en de betrouwbaarheid van de auto te vergroten.

Conclusie
Haas heeft in 2023 te maken met ernstige problemen op zowel technisch als prestatievlak. De motorproblemen en het gebrek aan racetempo hebben ertoe geleid dat het team geen punten heeft kunnen scoren. Om deze situatie te verbeteren, moet Haas de problemen serieus nemen, grondig onderzoek verrichten en samenwerken met hun technische partners om duurzame oplossingen te vinden. Alleen dan kan Haas weer competitief worden en successen behalen in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;