Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo op koers voor Red Bull: Het streven naar succes

10 reacties | 1091x gelezen
12-07-2023 07:25

ewald | Daniel Ricciardo, een F1-legende, maakt zijn comeback op het Formule 1-grid na het overnemen van de stoel van Nyck de Vries bij AlphaTauri. Met zijn oog gericht op een mogelijke terugkeer naar het Red Bull-team, zal Ricciardo zijn waarde moeten bewijzen. In dit artikel bespreken we de verwachtingen rondom Ricciardo's terugkeer, de steun van Red Bull en de mogelijke druk op Sergio Perez.

Bron: Formule1nieuws

Ricciardo's Comeback en Red Bull's Vertrouwen
Daniel Ricciardo zal deze maand zijn rentree maken op het Formule 1-grid tijdens de Grand Prix van Hongarije. Hij zal plaatsnemen achter het stuur van een AlphaTauri-bolide, nadat Nyck de Vries in zijn tien races voor het team geen wereldkampioenschapspunten wist te behalen. De beslissing om De Vries te vervangen komt niet als een verrassing, gezien zijn gebrek aan resultaten. Helmut Marko, adviseur van Red Bull, heeft openlijk verklaard dat hij niet bang is om wijzigingen door te voeren als de prestaties van De Vries niet verbeteren.

Sommige Formule 1-fans vinden dat de voormalige kampioen in de Formule 2 en Formule E niet eerlijk behandeld is en meer tijd had moeten krijgen. Anderen begrijpen dat de Formule 1 een resultaatgerichte sport is en verwachtten deze verandering. Emerson Fittipaldi behoort tot de laatstgenoemde groep. De drievoudig wereldkampioen heeft geen probleem met de beslissing om De Vries te laten vallen en steunt Red Bull en AlphaTauri in hun keuzes met betrekking tot hun rijders line-ups.

Steun voor Ricciardo en de Terugkeer naar Red Bull
Emerson Fittipaldi is ook positief over Red Bull's beslissing om Ricciardo voor de rest van het seizoen naar AlphaTauri te sturen. De 76-jarige voegde eraan toe: "Ik vind Daniel Ricciardo geweldig. Hij is een ongelooflijke professional, nu zeer ervaren en altijd snel geweest. Ik ben er zeker van dat hij het goed zal doen. Ik had het geluk om de afgelopen jaren met Daniel bij McLaren samen te werken. Hij heeft een zeer goede persoonlijkheid. Hij is goed."

Hoewel Ricciardo niet op zijn best presteerde tijdens zijn periode bij McLaren, heeft Red Bull-teambaas Christian Horner genoeg gezien om het vertrouwen te hebben dat Ricciardo weer terug is op zijn oude niveau. Na Ricciardo's test op Silverstone verklaarde Horner: "Zijn tijden tijdens de bandentest waren uiterst competitief. Het was een zeer indrukwekkende rit en we zijn enthousiast om te zien wat de rest van het seizoen brengt voor Daniel bij Scuderia AlphaTauri."

De Druk op Sergio Perez
Intussen heeft Ricciardo duidelijk de taak aanvaard om voorlopig in een van de minst competitieve auto's op de grid te rijden, maar hij is niet van plan om dit voor altijd te doen. Hij heeft in het recente verleden verklaard dat hij alleen de stoel zou accepteren als hij het zag als een weg terug naar Red Bull.

Sergio Perez staat al onder druk na een reeks teleurstellende kwalificaties. Hij is maar liefst 99 punten achter zijn teamgenoot Max Verstappen gezakt, wat speculatie heeft doen ontstaan over zijn toekomst bij het team. Red Bull houdt vol dat ze geen plannen hebben om de Mexicaan te vervangen, aangezien zijn contract loopt tot het einde van volgend jaar. Echter, een sterke prestatie dit seizoen van Ricciardo in de AlphaTauri-bolide zou zijn zaak kunnen versterken om een betere teamgenoot voor Verstappen te zijn dan Perez.

Conclusie
Daniel Ricciardo's terugkeer naar het Formule 1-grid heeft veel verwachtingen met zich meegebracht. Met het vertrouwen van Red Bull en de steun van Formule 1-legende Emerson Fittipaldi, heeft Ricciardo de mogelijkheid om zijn waarde te bewijzen. Terwijl Ricciardo racet voor AlphaTauri, zal de druk op Sergio Perez toenemen, gezien zijn recente moeilijkheden in de kwalificaties. Al met al belooft het F1-seizoen vol spannende ontwikkelingen te zitten, met Ricciardo op koers voor een mogelijke terugkeer naar Red Bull.❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;