Menu
© Alpine
Nieuws

Pierre Gasly bekritiseert 'oneerlijke' FIA na controversiële strafzaak

9 reacties | 978x gelezen
11-07-2023 11:47

ewald | Pierre Gasly heeft de FIA inconsistent en oneerlijk genoemd vanwege hun handelingen rondom het eerste van twee incidenten met Lance Stroll tijdens de British Grand Prix.

Bron: Formule1nieuws

Onrechtvaardige behandeling van incidenten
De botsing tussen Pierre Gasly en Lance Stroll vond plaats in de Vale-bocht, terwijl ze streden aan de rand van de top tien. Stroll raakte van de baan af en keerde roekeloos terug, waarbij hij tegen de zijkant van Gasly's Alpine knalde. Stroll kreeg een tijdstraf van vijf seconden voor het incident, maar voor Gasly waren de gevolgen veel groter, omdat hij gedwongen was zijn Alpine-wagen terug te trekken.

De frustratie van Gasly
De straf had weinig invloed op Stroll's race, aangezien de Aston Martin-coureur al comfortabel buiten de punten reed. Dit zorgde echter voor frustratie bij Gasly. Hij was ook gefrustreerd over een eerder incident in hetzelfde gedeelte van het circuit, waarbij Stroll de Fransman buiten de baan inhaalde en de positie mocht behouden.

Consistentie en eerlijkheid ontbreken
In een interview met de media na de British Grand Prix, liet Gasly zijn ongenoegen blijken over het feit dat Stroll geen straf kreeg voor de inhaalactie buiten de baan. "Als je van de baan raakt, moet je de positie teruggeven," verklaarde Gasly. "Zo simpel is het. Als je ziet dat je buiten de baan bent geweest, geef dan gewoon de positie terug. Zo heb ik geleerd om te racen volgens de FIA. Ik heb de prijs betaald in verschillende situaties. Het is gewoon niet eerlijk dat er geen consistentie is."

Onvervulde verwachtingen op Silverstone
De gebeurtenissen op Silverstone hebben duidelijk laten zien dat er ruimte is voor verbetering in de manier waarop de FIA incidenten behandelt. Gasly heeft de inconsistentie en oneerlijkheid ervaren en heeft terecht zijn teleurstelling geuit. Als coureur verwacht je een eerlijke behandeling en een consequente toepassing van de regels.

Conclusie
Het is van groot belang dat de FIA strengere richtlijnen hanteert bij het beoordelen van incidenten, zodat coureurs zich op een eerlijke en gelijkwaardige manier kunnen meten. Gasly's kritiek op de FIA is gerechtvaardigd en roept op tot verbetering in het belang van de sport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;