Menu
© Red Bull
Nieuws

Daniel Ricciardo test met Red Bull: Wat staat hem vandaag te wachten?

9 reacties | 1143x gelezen
11-07-2023 09:45

ewald | Vandaag staat er een bijzondere test op het programma voor Daniel Ricciardo en het Red Bull Racing-team. Hoewel officieel slechts een bandentest voor Pirelli, heeft deze test een diepere betekenis voor zowel Ricciardo als het team. Het biedt de Australiër namelijk de kans om voor het eerst weer achter het stuur van de RB19 te kruipen en aan de wereld te laten zien dat hij zijn oude vorm heeft teruggevonden. Met een sterke Ricciardo op zijn oude niveau kan Red Bull de druk opvoeren richting Nyck de Vries van AlphaTauri en misschien zelfs Sergio Perez van Red Bull Racing.

Bron: Formule1nieuws

Wat houdt de Pirelli-test in?
Na de Britse Grand Prix op Silverstone zijn Red Bull, Haas en Williams gebleven voor een tweedaagse test, waarbij Pirelli de controle heeft over het verloop ervan. Het testen van nieuwe onderdelen is niet toegestaan; de focus ligt volledig op het uitproberen van potentiële banden voor het seizoen van 2024. Hoewel er niet te veel conclusies kunnen worden getrokken uit de rondetijden, zal er ongetwijfeld veel aandacht zijn voor de prestaties van Daniel Ricciardo. Na maanden aan de zijlijn maakt hij zijn rentree in de Formule 1, en dat doet hij bovendien in de huidige topauto van het veld.

Ricciardo op weg naar Red Bull Racing?
Deze test is extra interessant, omdat Red Bull momenteel twee coureurs heeft die niet presteren zoals gehoopt. Hoewel Sergio Perez naast Max Verstappen naar verwachting zijn positie voor dit seizoen behoudt (en mogelijk ook voor 2024), is de toekomst van Nyck de Vries bij Red Bulls zusterteam AlphaTauri verre van zeker.

Het gerucht gaat dat de Nederlander mogelijk moet vertrekken tijdens de zomerstop, wat betekent dat Red Bull een vervanger nodig heeft. Liam Lawson is een logische kandidaat, maar ook Daniel Ricciardo wordt genoemd. Volgens de berichten zou Ricciardo interesse hebben om op enig moment weer voor het Italiaanse team uit te komen. Over deze speculatie zei hij afgelopen weekend: "Je weet het nooit, je weet het nooit." Ricciardo beseft echter ook dat hij bij AlphaTauri de kans heeft om te laten zien dat hij zijn oude vorm heeft hervonden en daarmee een plek bij Red Bull Racing voor volgend seizoen (of mogelijk zelfs pas in 2025) te verdienen.

Horner nieuwsgierig naar de prestatie van Ricciardo
Hoewel de omstandigheden tijdens deze test geen volledig beeld zullen geven, zijn deze twee dagen toch belangrijk voor zowel Ricciardo als Red Bull Racing. Zowel Helmut Marko, de adviseur van Red Bull en AlphaTauri, als Christian Horner, teambaas van Red Bull, kijken vol verwachting uit naar deze test. Horner gaf onlangs aan: "Ik denk dat het een verlies voor de sport zou zijn geweest als hij gewoon was verdwenen. Ik heb de oude Daniel de afgelopen jaren niet gezien, dus ik ben erg benieuwd naar hoe hij het doet op dinsdag." Het is nu aan Ricciardo om te laten zien dat de tijd aan de zijlijn hem goed heeft gedaan en dat hij zijn oude zelf weer teruggevonden heeft.

Met deze test in het vooruitzicht zijn de verwachtingen hooggespannen voor Daniel Ricciardo. Het is een kans voor hem om te laten zien dat hij zijn plaats in de Formule 1 verdient en dat Red Bull Racing met hem in de gelederen sterker kan worden. De komende dagen zullen ongetwijfeld interessante inzichten opleveren voor zowel het team als de fans van de sport.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;