Menu
© Red Bull
Nieuws

Analyse van de zwakke kwalificatiereeks van Sergio Perez en de ondersteuning van Red Bull

9 reacties | 1100x gelezen
11-07-2023 09:36

ewald | In de recente Formule 1-races heeft Sergio Perez een reeks teleurstellende kwalificaties meegemaakt, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen indrukwekkend presteert. Dit heeft geleid tot een aanzienlijke achterstand in het kampioenschap voor Perez. In dit artikel analyseren we de situatie rondom Perez's zwakke kwalificaties en bespreken we de inspanningen van het Red Bull-team om hem te ondersteunen.

Bron: Formule1nieuws

Achterblijvende prestaties tijdens kwalificaties
Tijdens de Britse Grand Prix in Silverstone wist Sergio Perez opnieuw niet te presteren tijdens de kwalificatie. Hij slaagde er niet in om zich te kwalificeren voor Q3, terwijl zijn teamgenoot Max Verstappen al vijf opeenvolgende races de pole position heeft behaald. Perez startte de race vanaf een teleurstellende positie en moest zich een weg naar voren knokken om uiteindelijk als zesde te eindigen. Deze resultaten hebben zijn kansen op het behalen van de titel ernstig geschaad.

Analyse van de situatie door Christian Horner
Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft de prestaties van Perez geanalyseerd en besproken wat er moet verbeteren. In een interview gaf Horner aan dat sommige van Perez's inhaalacties tijdens de race, met name die op Carlos Sainz in Stowe, indrukwekkend waren. Hij erkende ook de goede prestaties van Perez in de laatste stint van de race. Horner benadrukte echter dat het frustrerend is voor Perez dat hij zich telkens naar voren moet vechten.

Horner is van mening dat de problemen van Perez tijdens de kwalificaties voornamelijk mentaal zijn. Hij gelooft dat Perez een goede reeks nodig heeft om zijn zelfvertrouwen op te bouwen en beter te presteren tijdens de kwalificaties. Horner wees er ook op dat, ondanks de zwakke kwalificaties van Perez, het team nog steeds op de tweede plaats staat in het wereldkampioenschap en dat Perez zijn voorsprong op Fernando Alonso heeft vergroot. Het benutten van het potentieel van beide auto's blijft echter een prioriteit voor het team.

Red Bull's steun voor Perez
Het Red Bull-team erkent het belang van een sterke prestatie van Perez om het kampioenschap bij de constructeurs te winnen. Horner benadrukte dat ze Perez willen helpen en dat ze hem steunen in zijn inspanningen om zijn vorm zo snel mogelijk te herstellen. Volgens Horner heeft Perez behoefte aan de juiste ondersteuning en heeft hij iemand nodig die hem vertrouwen geeft. Het team zal er alles aan doen om Perez te helpen zijn prestaties op zaterdag te verbeteren, zodat hij kan schitteren op zondag.

Horner sprak niet openlijk over frustraties binnen het Red Bull-team, maar hij erkende dat er altijd ruimte is voor verbetering. Hij verwees naar de prestaties van het team tijdens de sprintrace, waar ze een één-twee en een één-drie behaalden, als voorbeelden van goede prestaties. Het team streeft echter altijd naar perfectie en bekijkt hoe ze Perez kunnen helpen om ook tijdens de kwalificaties op zaterdag te presteren zoals hij op zondag doet.

Conclusie
De zwakke kwalificatiereeks van Sergio Perez heeft geleid tot een aanzienlijke achterstand op zijn teamgenoot Max Verstappen en heeft zijn kansen op het behalen van het kampioenschap verminderd. Christian Horner, de teambaas van Red Bull, heeft erkend dat Perez mentale ondersteuning nodig heeft en dat het team er alles aan zal doen om hem te helpen zijn prestaties tijdens de kwalificaties te verbeteren. Het behalen van goede resultaten op zaterdag is essentieel voor Perez om zijn positie in het kampioenschap te versterken en de concurrentie met Verstappen aan te gaan.

Het is nu aan Perez en het Red Bull-team om samen te werken en te streven naar betere prestaties tijdens de kwalificaties, zodat Perez zijn ware potentieel kan laten zien en de strijd om het kampioenschap kan voortzetten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;