Menu
© Pirelli
Nieuws

Norris en Hamilton schitteren op Silverstone met podiumplaatsen bij de Britse GP

9 reacties | 962x gelezen
10-07-2023 11:36

ewald | Lando Norris en Lewis Hamilton schitterden voor een recordaantal van 160.000 enthousiaste fans tijdens de Aramco British Grand Prix van 2023, gehouden op het Silverstone Circuit, het thuis van de Britse motorsport.

Bron: Formule1nieuws

Norris versus Verstappen: Een Echte Publieksfavoriet
In een spectaculaire race waarbij de adrenaline door de tribunes gierde, toonde Lando Norris, een alumnus van de Motorsport UK Academy, zijn klasse door zijn McLaren voorbij Max Verstappen (Red Bull Racing) te stuwen bij de start. Het gejuich vanuit de tribunes was oorverdovend en gaf Norris een extra dosis motivatie om zijn thuispubliek te imponeren. Hoewel Verstappen in de vijfde ronde de leiding weer overnam met een gedurfde actie aan de binnenkant van Brooklands, was Norris verheugd om - zij het kortstondig - aan de leiding te rijden.

Norris' Sterke Prestaties op Silverstone
De 23-jarige Norris staat bekend om zijn uitstekende prestaties op Silverstone en hij was dan ook het gesprek van de dag in de aanloop naar de race, vanwege zijn indrukwekkende optreden tijdens de kwalificatiesessie op zaterdag. Met slechts een kleine achterstand op tweevoudig kampioen Verstappen, die de pole position claimde, en de tweede McLaren van Oscar Piastri, die als derde kwalificeerde, was het duidelijk dat het doorgevoerde upgradepakket zijn vruchten afwierp. Ook tijdens de vorige race in Oostenrijk hadden de wagens van het McLaren-team al een sterke snelheid laten zien.

De Epische Strijd tussen Norris en Hamilton
Richting het einde van de 52-ronden durende race, de elfde ronde van het huidige seizoen, raakte Norris verwikkeld in een fantastisch gevecht met een andere thuisspeler, Lewis Hamilton van Mercedes. De achtvoudig winnaar van de British GP was bezig aan een indrukwekkende inhaalrace vanaf zijn zevende startpositie en een safetycar-fase in ronde 34 kwam hem goed van pas. Hierdoor kon hij Piastri passeren tijdens de pitstopserie en bevond hij zich ook op de betere banden in vergelijking met Norris. McLaren had gekozen voor de duurzamere maar tragere harde banden, terwijl Mercedes de snellere softs op Hamilton's auto monteerde.

Norris' Sterke Weerstand tegen Hamilton
Ondanks een bandenachterstand was Norris in staat om uiteindelijk afstand te nemen van de Mercedes en eindigde hij op slechts 3,7 seconden achter winnaar Verstappen. Hamilton behield zijn derde plaats, waardoor er twee Britten op het podium stonden tijdens hun thuisrace, met Piastri op de vierde plaats. George Russell, teamgenoot van Hamilton, eindigde als vijfde, terwijl de enige andere Britse coureur op de grid, Alex Albon van Williams, een uitstekende achtste plaats behaalde en waardevolle punten scoorde voor het team uit Grove.

Geweldige Prestaties van Britse Coureurs
De Britse Grand Prix van 2023 zal de geschiedenis ingaan als een van de meest gedenkwaardige races op het Silverstone Circuit. De prestaties van Norris en Hamilton, samen met de sterke resultaten van Piastri, Russell en Albon, benadrukken de diepgewortelde passie voor autosport in het Verenigd Koninkrijk. Het is een ware triomf voor de Britse motorsport.

Conclusion
Met een sensationele race op Silverstone hebben Lando Norris en Lewis Hamilton bewezen dat ze tot de absolute top behoren in de Formule 1. Hun buitengewone prestaties en de steun van het Britse publiek hebben van de Aramco British Grand Prix van 2023 een evenement gemaakt om nooit te vergeten. De opwinding op het circuit, het gevecht tussen Norris en Hamilton en de aanwezigheid van andere getalenteerde Britse coureurs hebben deze race naar een hoger niveau getild. Het is duidelijk dat de Britse autosportscene bruisender is dan ooit tevoren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;