Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari-baas bijt van zich af na klachten van George Russell over Charles Leclerc

9 reacties | 1083x gelezen
10-07-2023 10:56

ewald | Ferrari-teambaas Frederic Vasseur heeft gereageerd op een boze George Russell nadat de Mercedes-ster kritiek had geuit op Charles Leclerc.

Bron: Formule1nieuws

George Russell ontevreden over Charles Leclerc
Ferrari-baas Frederic Vasseur heeft gereageerd op de boze uitlatingen van George Russell nadat de Mercedes-coureur zijn ongenoegen had geuit over Charles Leclerc tijdens de Britse Grand Prix. Russell was woedend op de Monegaskische coureur, ondanks een spannend duel gedurende de hele race. Russell vond dat Leclerc niet eerlijk had verdedigd, maar Russell slaagde er toch in om voor het einde van de race een uitstekende inhaalactie bij Luffield te maken.

Op een gegeven moment rapporteerde Russell de acties van Leclerc aan zijn race-engineer. Hij zei over de boordradio: "Als dit niet bewegen tijdens het remmen is, dan weet ik het ook niet meer." Vasseur accepteerde echter niet dat Leclerc's acties onacceptabel waren en hij trok de uitspraken van Russell in twijfel. De Fransman suggereerde zelfs dat Russell eerder dit seizoen soortgelijke acties had ondernomen. Hij zei: "Ja, ik kan je wat actiebeelden van het begin van het seizoen laten zien. Hij heeft ook goede inhaalacties gemaakt. Zo is het leven."

Russell's visie en de impact op zijn race
Russell beschreef het verdedigende rijgedrag van Leclerc als "frustrerend", maar accepteerde dat dit waarschijnlijk geen invloed had op het uiteindelijke resultaat. Ondertussen wist Lewis Hamilton Oscar Piastri in te halen en de derde plaats veilig te stellen dankzij een gratis pitstop tijdens een safety car-fase. Na de finish gaf Russell toe dat hij waarschijnlijk door zijn teamgenoot zou zijn ingehaald als Leclerc hem niet had opgehouden.

Russell legde uit: "Sommige twijfelachtige verdedigende acties van Charles op bepaalde momenten. Ik kon er gewoon niet voorbij. Het was een beetje frustrerend, ik had net niet genoeg snelheid om hem in de bochten voorbij te gaan. Maar uiteindelijk heeft het mijn race niet echt beïnvloed. Ik denk dat als ik hem eerder had ingehaald, ik waarschijnlijk ook eerder zou zijn gestopt en nog steeds door de safety car zou zijn ingehaald."

Ferrari's teleurstellende prestatie op Silverstone
Ferrari had het moeilijk op Silverstone, met het Italiaanse team dat afzakte naar de achterkant van de top 10. Zelfs de Williams van Alex Albon wist de Ferrari's tegen het einde van de race voorbij te gaan. Na de race voegde Vasseur toe: "Ik ben niet blij. Met een startpositie van P4 en P5 hadden we na de kwalificatie het gevoel dat we veel beter werk hadden kunnen leveren. We kunnen niet tevreden zijn met een negende en tiende plaats, maar nu moeten we goed kijken naar het hele weekend, niet alleen naar de race."

Conclusie
Het conflict tussen George Russell en Charles Leclerc tijdens de Britse Grand Prix heeft tot verhitte discussies geleid. Terwijl Russell zijn ontevredenheid uitte over Leclerc's verdedigende rijgedrag, verdedigde Ferrari-teambaas Frederic Vasseur zijn coureur en benadrukte hij dat Russell zelf vergelijkbare acties had ondernomen. Hoewel de meningen verschillen, heeft het duel tussen Russell en Leclerc de spanning op het circuit verhoogd en heeft het bijgedragen aan een enerverende race op Silverstone, waar Ferrari uiteindelijk teleurstellend presteerde.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;