Menu
© Red Bull
Nieuws

Christian Horner herbevestigt vertrouwen in Perez

9 reacties | 1126x gelezen
10-07-2023 10:41

ewald | In de aanloop naar de Grand Prix van Hongarije heeft Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, zijn vertrouwen in Sergio Perez uitgesproken. Ondanks de waarschuwing van Helmut Marko aan het adres van de Mexicaanse coureur om "zich te herpakken", gelooft Horner dat Perez het tij kan keren in Hongarije. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de uitdagingen waar Perez mee te maken heeft gehad en waarom Horner optimistisch is over zijn kansen.

Bron: Formule1nieuws

Perez' moeilijke kwalificaties
Sergio Perez heeft de afgelopen races moeite gehad om zich te kwalificeren voor Q3. Dit probleem begon al tijdens de Grand Prix van Monaco en heeft zich sindsdien voortgezet. Hoewel Perez in staat was om zich tijdens de races terug te vechten en sterke prestaties neer te zetten, blijft zijn zwakke kwalificatie een punt van zorg voor het team. Helmut Marko, adviseur bij Red Bull Racing, heeft zijn bezorgdheid geuit over dit terugkerende probleem.

Vertrouwen van Christian Horner
Desondanks blijft Christian Horner optimistisch over de kansen van Perez. Na de race op Silverstone gaf Horner aan dat Perez nu de reeks van slechte zaterdagen moet doorbreken. Horner prees Perez voor zijn sterke racesnelheid en benadrukte dat het vooral een kwestie is van de kwalificatie verbeteren. Als team zal Red Bull Racing er alles aan doen om Perez te ondersteunen in zijn streven naar een betere kwalificatie.

Mentale aspect van de sport
Horner erkent dat mentale kracht een belangrijke factor is in de autosport. Hij gelooft dat Perez een goede reeks nodig heeft om zijn zelfvertrouwen terug te vinden en zijn momentum te herwinnen. In de wereld van de sport is het mentale aspect vaak van cruciaal belang, en Horner is ervan overtuigd dat een positieve serie resultaten Perez kan helpen om zijn kwalificatieprestaties te verbeteren.

Toekomst bij Red Bull Racing
Met de waarschuwing van Marko en de opkomst van talentvolle coureurs zoals Daniel Ricciardo en Jack Doohan, werd Perez gevraagd of hij zich zorgen maakt over zijn toekomst bij Red Bull Racing. Perez reageerde hierop door te zeggen dat hij zich daar totaal niet druk om maakt. Hij is vooral gefocust op het herstellen van zijn seizoen en het blijven genieten van zijn werk in de Formule 1.

Terugblik op de race op Silverstone
Perez blikt terug op de race op Silverstone en erkent dat het een moeilijke race was. Hij had een goede start, maar werd in de eerste ronde geraakt door Esteban Ocon, waardoor hij posities verloor in plaats van te winnen. Hij merkte op dat hij in het begin te veel van zijn banden had gevergd, wat het herstel nog lastiger maakte. Ondanks deze tegenslagen gaf Perez alles en wist hij het maximale uit de race te halen.

Kwalificatiedilemma
Perez is zich bewust van het probleem met zijn kwalificatieprestaties en erkent dat het om details gaat. Hij is de laatste races gevoeliger geworden voor de auto, met name tijdens de kwalificaties op een laag brandstofniveau. Het team zal samen met Perez werken aan het verbeteren van dit aspect. Hoewel de racepace van Perez over het algemeen goed is, is een sterke zaterdag van essentieel belang om in een betere positie aan de races te beginnen.

Conclusie
Christian Horner herbevestigt zijn vertrouwen in Sergio Perez en gelooft dat hij zijn kwalificatieproblemen kan overwinnen. Horner is onder de indruk van Perez' racesnelheid en gelooft dat een positieve reeks resultaten zal bijdragen aan het herstel van zijn zelfvertrouwen. Perez is vastberaden om zijn seizoen weer op het juiste spoor te krijgen en blijft gefocust op zijn werk in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;