Menu
© Pirelli
Nieuws

Lewis Hamilton geeft verklaring over Formule 1-deal met Mercedes

9 reacties | 1135x gelezen
10-07-2023 09:54

ewald | Lewis Hamilton heeft aangegeven dat hij graag nog minstens vijf jaar actief wil blijven als Formule 1-coureur. Hij gaf aan dat hij 'dichtbij' een nieuwe overeenkomst met Mercedes is.

Bron: Sky Sports

Lewis Hamilton, zevenvoudig wereldkampioen en beschouwd als een van de beste coureurs die de sport ooit heeft gezien, heeft een aflopend contract aan het einde van dit seizoen. Hoewel zowel Hamilton als Mercedes-teambaas Toto Wolff hebben gesuggereerd dat er een nieuw contract op komst is, was dit nog niet rond voor de Britse Grand Prix van dit weekend.

Toto Wolff en Lewis Hamilton zijn 'dichtbij' het afronden van het nieuwe contract van de coureur. Hamilton heeft echter bevestigd dat hij zijn glansrijke carrière in de Formule 1 wil voortzetten. Tijdens een interview met de F1 Show op Sky Sports zei hij: "Ik hoop hier nog veel langer te blijven. Ik denk dat ik nog minstens vijf jaar in me heb. Laten we zien. We zijn dichtbij (een contract).”

Hamilton: We moeten de Britten weer aan de top krijgen
Hamilton heeft ook zijn wens geuit om het team zowel op als naast de baan verder te ontwikkelen, en om het team terug te brengen naar zijn winnende glorie. Hij zei: "We hebben veel te doen, niet alleen op de baan, maar ook buiten de baan zijn we hard aan het werk om de diversiteit te verbeteren. We zijn op creatief vlak bezig met veel geweldige projecten. En het allerbelangrijkste is dat we willen winnen. We moeten terugkeren naar de top en de Britten weer bovenaan krijgen."

Inspanningen om diversiteit te verbeteren en creatieve projecten
Het streven van Mercedes gaat verder dan alleen het behalen van successen op het circuit. Het team is ook actief bezig met het verbeteren van de diversiteit binnen de sport en het uitvoeren van diverse creatieve projecten. Dit omvat onder andere het vergroten van de diversiteit binnen het team en het bevorderen van gelijke kansen voor iedereen.

Grote update over het contract van Hamilton
Fans van Lewis Hamilton wachten met spanning op de definitieve aankondiging van zijn nieuwe contract bij Mercedes. Teambaas Toto Wolff heeft echter al een belangrijke update gegeven. Wolff verklaarde: "We zijn zeer tevreden met de voortgang van de contractbesprekingen. We zijn ervan overtuigd dat we binnenkort tot een akkoord zullen komen en Lewis voor de komende jaren aan boord zullen hebben."

Hamilton en Mercedes: Een succesvol partnerschap
Lewis Hamilton en Mercedes hebben de afgelopen jaren een buitengewoon succesvol partnerschap gehad. Samen hebben ze talloze overwinningen behaald en records gebroken. Het team heeft ongetwijfeld geprofiteerd van de expertise en het talent van Hamilton, terwijl hij op zijn beurt heeft kunnen rijden in een van de meest dominante en betrouwbare auto's op de grid.

Toekomstige plannen en ambities
Terwijl Hamilton en Mercedes werken aan het afronden van het nieuwe contract, blijft de Formule 1-wereld nieuwsgierig naar wat de toekomst zal brengen voor de Britse coureur. Met zijn immense talent en ervaring zal Hamilton ongetwijfeld streven naar nog meer succes en records in de Formule 1. Bovendien blijft hij een belangrijke voorvechter van diversiteit en inclusie, en zal hij zich blijven inzetten om verandering teweeg te brengen in de sport en de wereld daarbuiten.

Conclusie
Lewis Hamilton heeft bevestigd dat hij nog minstens vijf jaar actief wil blijven in de Formule 1. Ondanks het ontbreken van een definitieve overeenkomst voor de Britse Grand Prix, is hij optimistisch over de voortgang van de contractbesprekingen met Mercedes. Hamilton is vastberaden om zowel op als naast de baan een positieve impact te hebben. Met zijn vastberadenheid en de steun van het Mercedes-team zullen ze er alles aan doen om de Britse autosport terug aan de top te brengen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;