Menu
© Pirelli
Nieuws

Hamilton niet naast Verstappen op de startgrid: opluchting bij Marko

9 reacties | 990x gelezen
09-07-2023 13:30

ewald | Vandaag gaat de spannende Britse Grand Prix van start en onze Nederlandse Red Bull Racing-coureur, Max Verstappen, begint de race vanaf de pole position. Met zijn uitstekende prestaties in voorgaande races wordt Verstappen gezien als de grote favoriet voor de overwinning. Toch rijzen er vragen over de snelheid van de McLarens, die ook in de top van het veld te vinden zijn.

Bron: Krone Zeitung

Een opvallend feit is dat Lewis Hamilton, publiekslieveling en rivaal van Verstappen, vandaag niet naast onze coureur zal starten. Hamilton zal vanaf de zevende plaats beginnen, wat een herhaling van de fatale start in 2021 lijkt uit te sluiten. Tijdens die bewuste race raakten Verstappen en Hamilton elkaar in Copse Corner, waarna Verstappen met hoge snelheid in de bandenstapel crashte. Dit ongeval zorgde voor grote schok binnen ons Red Bull Racing-team.

In een gesprek met Krone Zeitung heeft teamadviseur Helmut Marko zijn opluchting geuit over het feit dat Hamilton verder naar achteren start: "Ik had niet verwacht dat de twee McLarens zo dicht bij ons zouden staan. We overwogen zelfs om niet naar buiten te gaan om banden te sparen. Gelukkig hebben we dat niet gedaan.

Aan de andere kant zijn we ook blij dat Hamilton niet naast ons start, dat stelt gerust. Daar hebben we immers geen goede herinneringen aan."

De uitdaging van de Britse Grand Prix
De Britse Grand Prix is altijd een uitdagende race, met veel snelle bochten en een wisselvallig klimaat. Het circuit van Silverstone staat bekend om zijn lange rechte stukken en technisch uitdagende secties, wat het tot een geliefd circuit maakt onder zowel coureurs als fans. Verstappen zal alles op alles moeten zetten om zijn pole position te behouden en de overwinning veilig te stellen.

Verstappen en Red Bull Racing: vastberadenheid en teamwork
Het succes van Max Verstappen en Red Bull Racing is het resultaat van een enorme toewijding en teamwork. Het team heeft hard gewerkt om de RB16B, de bolide van Verstappen, te optimaliseren en competitief te maken. Met de bekwame handen van Verstappen aan het stuur en de strategische inzichten van het team, hebben we tot nu toe een uitstekend seizoen achter de rug.

Vooruitblik op de race
Met Verstappen vanaf pole position en de McLarens als serieuze concurrenten, belooft de Britse Grand Prix een enerverende race te worden. Verstappen zal alles geven om zijn voorsprong vast te houden en als eerste over de finish te komen. Het belooft een spannende strijd te worden tussen de topcoureurs van de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;