Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen onverschrokken na incident in pitstraat: "Laatste keer dat ik serieus een muur raakte was hier"

9 reacties | 1103x gelezen
09-07-2023 11:28

ewald | In de aanloop naar de Grand Prix van Nederland heeft Max Verstappen gereageerd op het incident in de pitstraat tijdens de kwalificatie. De coureur van Red Bull Racing blijft er nuchter onder en geeft aan dat zulke dingen kunnen gebeuren. Het was voor Verstappen zelfs de eerste keer sinds de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2021 dat hij daadwerkelijk een muur raakte. Ondanks het spannende moment wist hij toch de poleposition te veroveren

Bron: Formule1nieuws

Incident in de pitstraat
Tijdens de kwalificatie kampte Verstappen met onderstuur bij het wegrijden uit de pitstraat, wat resulteerde in een beschadigde voorvleugel. Hierdoor moest hij achteraan starten voor zijn laatste snelle ronde, wat de situatie extra spannend maakte. Verstappen maakte tijdens de persconferentie een grappige opmerking door een imitatie van Charles Leclerc te doen en te zeggen: "Natuurlijk had ik dat incident in de pits, waar ik mijn voorvleugel heb vernield. Ik had een beetje onderstuur bij het wegrijden. Ik moest een nieuwe voorvleugel krijgen, maar dat betekende natuurlijk dat ik achteraan moest starten voor die laatste run, en dat was behoorlijk spannend. Dat laat wel zien dat het ook heel snel de verkeerde kant op kan gaan."

Mentale impact
Verstappen werd gevraagd of het incident ook mentaal impact op hem heeft gehad. Hij reageerde met humor en zei: "Ik denk dat ik nu bang ben om mijn box uit te rijden." Vervolgens legde hij serieus uit dat het incident niets te maken heeft met zijn vertrouwen. Hij gaf aan dat zijn ingenieur hem vroeg wat er gebeurde, waarop hij antwoordde dat hij onderstuur had. Hoewel Verstappen de afgelopen tijd weinig crashes heeft meegemaakt, herinnert hij zich nog goed de laatste keer dat hij serieus een muur raakte, en dat was hier een paar jaar geleden. Hij benadrukt echter dat dit soort dingen kunnen gebeuren, en dat het geen invloed heeft op zijn zelfvertrouwen.

Uitdagers van Red Bull
Met het uitstekende presteren van McLaren tijdens de kwalificatie, lijken zij voorlopig de grootste uitdagers van Red Bull Racing te zijn. Lando Norris en Oscar Piastri zullen respectievelijk vanaf de tweede en derde positie starten. Verstappen is niet bezorgd over wie zijn naaste concurrent zal zijn in de race, zolang de rivaliserende teams maar punten van elkaar blijven afpakken. Hij laat weten: "Het maakt me niet uit, zolang ze maar punten van elkaar blijven afpakken."

McLaren's prestaties
Het succes van McLaren wordt door Verstappen erkend. Hij is verheugd om beide McLaren-coureurs hoog op de startgrid te zien en vindt het indrukwekkend hoe het team gedurende het seizoen vooruitgang heeft geboekt. Verstappen zegt: "Het is geweldig om ze hier allebei te zien. Het is een geweldig resultaat voor hun team. Zeker als je kijkt naar waar ze aan het begin van het jaar stonden, om ze hier te zien is behoorlijk indrukwekkend."

Conclusie
Max Verstappen blijft onverschrokken na het incident in de pitstraat tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Nederland. Hij relativeert de situatie en benadrukt dat dit soort incidenten kunnen gebeuren in de Formule 1. Verstappen staat vastberaden aan de start van de race en hoopt dat zowel Red Bull Racing als McLaren punten van elkaar kunnen afpakken. Het belooft een spannende race te worden waarbij Verstappen zijn uiterste best zal doen om zijn thuispubliek te vermaken en de overwinning te behalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;