Menu
© Ferrari
Nieuws

Italiaanse Media: Ferrari's Spanningen en Mogelijke Vervanger voor Sainz

9 reacties | 1094x gelezen
09-07-2023 10:51

ewald | De Italiaanse media richten zich niet alleen op Max Verstappen, maar ook op Ferrari. Terwijl de prestaties van de auto steeds beter lijken te worden, lijkt het rijdersduo van het team op ramkoers te liggen.

Bron: Formule1nieuws

Italiaanse Media en de Verstappen-Fascinatie
Het is geen geheim dat de Italiaanse media zeer gecharmeerd zijn van Max Verstappen. Week in, week uit beschouwen zij elke beweging van de Nederlandse Red Bull-coureur als goud. Maar op deze zondagochtend gaat er echter veel aandacht uit naar Ferrari en de spanningen die zich daar voordoen.

De Gevolgen van de Dubbele Pitstop
Volgens de Gazzetta dello Sport is de strijd tussen Charles Leclerc en Carlos Sainz om hun positie op de baan een direct gevolg van de gebeurtenissen van vorige week op de Red Bull Ring. "Sainz zag zijn race in het water vallen door de dubbele pitstop van Ferrari", aldus de krant. Dit incident heeft zeker bijgedragen aan de druk die Sainz voelt om gezien en gehoord te worden binnen het team.

Sainz' Rol binnen Ferrari
De Corriere dello Sport benadrukt dat Sainz moeite heeft om zijn positie binnen Ferrari te verzekeren: "Bij het tekenen van zijn contract werd hem beloofd dat hij vrijheid zou krijgen om te racen. Echter, Fred Vasseur heeft aan het begin van het seizoen duidelijk gemaakt dat dit project grotendeels om Leclerc draait." Het recente incident waarbij Sainz Leclerc moest laten passeren, maar hem toch stiekem weer inhaalde, zet de verhoudingen onder druk. De krant constateert ook dat de geruchten die vrijdag de ronde deden, de situatie alleen maar verergeren. Zo wordt Alexander Albon genoemd als mogelijke optie voor Ferrari in 2025, waar hij de knecht van Leclerc zou worden. De Italiaanse media geven openlijk weer wat er speelt, zonder enige terughoudendheid.

De Toekomst van Ferrari
Wat brengt de toekomst voor Ferrari, misschien zelfs deze zondag al? "Ferrari zal strijden voor een podiumplaats, maar dat zal geen gemakkelijke opgave zijn. Men heeft namelijk al laten weten dat Mercedes over een goede racepace beschikt", meldt de Corriere della Sera. "Bovendien zijn de onderlinge spanningen tussen de coureurs op zaterdag verder opgelopen." Het belooft een interessante race te worden, waarbij het team van Ferrari alles op alles zal moeten zetten om succes te behalen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;