Menu
© Mercedes
Nieuws

McLaren kwalificaties zetten Mercedes op scherp

9 reacties | 1044x gelezen
09-07-2023 01:14

ewald | In de aanloop naar de Britse Grand Prix heeft Lewis Hamilton gewaarschuwd dat de tweede en derde kwalificatieplaats van McLaren een 'wake-up call' is voor Mercedes. Tot nu toe heeft Red Bull dit seizoen elke race gewonnen, maar tijdens de kwalificatie moesten ze hard werken voor de pole position. Max Verstappen wist pas in het laatste deel van de laatste ronde de eerste plaats van Lando Norris van McLaren af te pakken. Norris heeft de afgelopen weken beter gepresteerd dan Mercedes. In de vorige race in Oostenrijk eindigde hij zelfs voor zowel Hamilton als George Russell. Met de derde plaats in de kwalificatie van de jonge McLaren-coureur Oscar Piastri zou er bij Mercedes een alarmbel moeten afgaan, aldus Hamilton.

Bron: Formule1nieuws

Niet echt een tegenvaller, maar wel een waarschuwing
Hamilton benadrukte dat de prestaties van McLaren geen tegenslag zijn, maar eerder een waarschuwing om wakker te worden bij Mercedes. "Andere teams halen ons in en we moeten meer doen," verklaarde hij. Hoewel het geweldig is om op Silverstone te zijn voor de Britse Grand Prix, is Hamilton teleurgesteld dat Mercedes niet meer heeft kunnen bereiken.

Struggles van Mercedes tijdens de kwalificatie
Mercedes had vrijdag al moeite met de grip op het circuit en hoewel er tijdens de laatste vrije training wat verbetering te zien was, verliep de kwalificatiesessie opnieuw niet zoals gehoopt. Hamilton startte als zevende en Russell stond één plek hoger op de grid. Vooral voor Hamilton was dit een verre van ideale start van het raceweekend. Slechts 75 seconden na de start van de sessie belandde Hamilton namelijk in de grindbak na een spin in bocht 15, Stowe, terwijl hij op slick banden reed en het circuit glad was door de lichte regenval. "Ik had niet gepland om in de grindbak terecht te komen. Het was nat en we reden op slicks. Ik ging over de limiet," verklaarde Hamilton.

Een uitdagende race voor Mercedes
Dit weekend zou voor Mercedes de opleving moeten zijn na een teleurstellende tijd in Oostenrijk. Maar gezien de huidige situatie lijkt een podiumplaats buiten bereik te liggen. Op de vraag of hij het recordaantal toeschouwers dit weekend kan belonen met een podiumplaats, antwoordde Hamilton: "Ik blijf optimistisch en doe mijn best, maar ik ben niet zeker." Hij voegde eraan toe: "We hebben nu twee Ferrari's en twee McLarens voor ons, dus het wordt een zware race."

Positieve noot voor Hamilton: een bijzondere briefing
Niet alles was somberheid voor Hamilton. Hij had namelijk de "beste coureursbriefing" ooit, gegeven door niemand minder dan Hollywood-ster Brad Pitt. Pitt is aanwezig om een op Formule 1 geïnspireerde film op te nemen over een fictief team genaamd Apex, dat zelfs een eigen motorhome heeft om de film zo realistisch mogelijk te maken.

Met de sterke prestaties van McLaren en de opkomst van andere teams is het duidelijk dat Mercedes zich bewust moet worden van de uitdagingen die voor hen liggen. De race op Silverstone belooft spannend te worden, waarbij Mercedes alles op alles zal moeten zetten om hun positie te versterken en weer aanspraak te maken op het podium. De wake-up call van McLaren is een herinnering dat zelfs toonaangevende teams zoals Mercedes constant moeten blijven werken aan verbetering en competitiviteit in de Formule 1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;