Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes kent redelijke kwalificatie op Silverstone Circuit

9 reacties | 991x gelezen
08-07-2023 23:55

ewald | Het team van Mercedes heeft een redelijk goede kwalificatie gehad op het circuit van Silverstone. Helaas kon de Duitse renstal niet concurreren met Red Bull Racing, Ferrari en McLaren, waardoor ze de sessie hebben afgesloten op de zesde en zevende plaats. Ondanks dit resultaat is Mercedes-teambaas Toto Wolff redelijk tevreden.

Bron: Sky Sports

Verbetering na moeilijke trainingen
In de eerste twee vrije trainingen op het circuit van Silverstone had het team van Mercedes het erg lastig. Zowel Lewis Hamilton als George Russell waren twee keer te langzaam om de top tien te bereiken. Gedurende de Britse avond en nacht heeft het team hard gewerkt om zich te verbeteren, en vandaag hebben ze aanzienlijk betere prestaties laten zien. De zesde tijd van Russell en de zevende tijd van Hamilton waren het resultaat van dit harde werk.

Realistische kijk op de prestaties
Na afloop van de kwalificatie gaf teambaas Toto Wolff een eerlijke en realistische beoordeling van de prestaties. Hoewel Hamilton en Russell uiteraard beter wilden presteren voor het Britse publiek, erkent Wolff bij Sky Sports dat ze het redelijk hebben gedaan. Hij benadrukte dat de verschillen klein zijn en dat ze competitief zijn qua rondetijden. Het is echter de vraag hoeveel voordeel ze kunnen halen ten opzichte van de concurrentie, aangezien er nogal wat auto's voor hen staan. McLaren heeft ook aanzienlijke vooruitgang geboekt, dus het is belangrijk om te zien hoe dat zich verder ontwikkelt. Wolff concludeert: "We moeten nu rekening met ze houden."

Dit was een samenvatting van de kwalificatie van het Mercedes-team op het circuit van Silverstone. Ondanks dat ze niet konden strijden met de topauto's, heeft het team zich verbeterd ten opzichte van de trainingen. De realistische benadering van teambaas Toto Wolff toont hun vastberadenheid om competitief te blijven. We zullen moeten afwachten hoe de race verloopt en of Mercedes in staat is om hun positie te verbeteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;