Menu
© Red Bull
Nieuws

McLaren verrast Britse fans met indrukwekkende prestatie tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië

10 reacties | 1020x gelezen
08-07-2023 23:27

ewald | Het team van McLaren heeft voor een grote verrassing gezorgd tijdens de kwalificatie voor de Grand Prix van Groot-Brittannië. Met Lando Norris en Oscar Piastri achter het stuur wisten ze hun razendsnelle bolides op de tweede en derde plaats te parkeren, recht voor de ogen van honderdduizenden uitzinnige Britse fans. Het circuit rondom Silverstone raakte in extase door deze prestatie van McLaren.

Bron: Formule1nieuws

McLaren overtreft verwachtingen op Silverstone
Terwijl alle ogen aanvankelijk gericht waren op Lewis Hamilton en George Russell van het Mercedes-team, werden de Britse fans op het regenachtige circuit getrakteerd op een buitengewone show van het 'eigen' McLaren-team. Gewapend met upgrades die perfect leken te werken voor het team onder leiding van Andreas Stella en Zak Brown, kwamen de oranje wagens als een verrassing tevoorschijn op het Britse asfalt. Tijdens een zeer vermakelijke kwalificatie bleken ze het bij het rechte eind te hebben en moesten ze alleen Max Verstappen voor zich dulden. Dit is zeker geen schande gezien de prestaties van Verstappen dit seizoen.

Dolgelukkige Britse fans reageren vol enthousiasme
Na afloop van de kwalificatie heeft GPFans de fans rondom het circuit geïnterviewd om hun mening te peilen. Uiteraard waren ze vol lof en enthousiasme over de prestatie van McLaren. Een van de fans liet weten: "Ik heb zo hard staan juichen! Het is geweldig om te zien. Norris op de tweede plaats is fantastisch. Piastri op de derde plaats betekent dat McLaren een goede auto heeft. Dat is heel leuk. Het is een beetje teleurstellend dat Max op de eerste plaats staat, maar dat kun je verwachten. Het is heel goed."

De dolblije fan had de dubbelklapper van McLaren echter niet verwacht: "Nee, ik had verwacht dat Carlos Sainz Max het vuur aan de schenen zou leggen. Hij deed het vorig jaar zo goed hier. Ook in de trainingen deed hij het goed. Alex Albon presteerde ook goed, dus ik had niet verwacht dat de McLarens vooraan zouden staan."

Groot respect en waardering van Mercedes-fans
Zelfs de fans van Mercedes, de grootste concurrent van McLaren, juichten voor Norris. Ze hadden grote waardering voor zijn prestatie en zagen hem als een serieuze bedreiging voor de pole position. Een van de Mercedes-fans zei: "Lando heeft het geweldig gedaan. We dachten heel even dat hij pole position kon pakken, maar Verstappen is wie hij is en hij wist Lando net te verslaan." Ondanks hun liefde voor Hamilton en het Mercedes-team, gunden ze Norris het succes.

Teleurstelling over Verstappen's dominante positie
De teleurstelling onder de Britse fans was echter groot toen ze zagen dat Verstappen opnieuw de overwinning pakte. Een fan gaf aan: "Niemand wil dat het gebeurt, maar het gebeurt. Dat komt natuurlijk door de rivaliteit die is ontstaan met Hamilton. Maar goed, Verstappen zit op een ander niveau en in een andere auto."

Positieve reacties van McLaren-fans
Gelukkig waren er ook veel blije McLaren-fans die vol trots en enthousiasme spraken over de prestatie van het team. Een vrolijke dame zei: "Een fantastische dag. Briljant, geweldig van McLaren. Het was een goede dag, ik heb ervan genoten. De tweede en derde plaats voor McLaren, we kunnen niet klagen."

Op de vraag of de Britten hopen op een uitval van Verstappen of een spectaculaire inhaalactie van Norris op Verstappen in bocht één, was het antwoord duidelijk: "Bocht één, Lando, Max en wat actie. Hopelijk!"

Met hun uitstekende prestaties tijdens de kwalificatie heeft McLaren niet alleen de fans versteld doen staan, maar ook de aandacht getrokken van autosportliefhebbers wereldwijd. Deze indrukwekkende prestatie zal nog lang worden herinnerd in de Formule 1-geschiedenis.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;