Menu
© Red Bull
Nieuws

Update over de toekomst van Perez na de laatste tegenslag, door Marko

9 reacties | 1323x gelezen
08-07-2023 23:16

ewald | Sergio Perez heeft opnieuw teleurgesteld tijdens de kwalificatie, wat heeft geleid tot kritiek van Red Bull-adviseur Helmut Marko. Marko is van mening dat Perez zijn grip op de kwalificaties moet verbeteren, aangezien hij al vijf races op rij niet in de top 10 heeft weten te kwalificeren. Perez zal als 16e starten bij de Britse Grand Prix, nadat hij te maken kreeg met bandentemperatuurproblemen op een opdrogende baan. Hij bleef bijna 10 minuten stil staan bij de pituitgang vanwege een rode vlag. Dit is het nieuwste hoofdstuk in een reeks tegenslagen voor de Mexicaanse coureur, die nu vrijwel alle hoop heeft verloren om zijn Red Bull-teamgenoot Max Verstappen uit te dagen voor de titel in het Formule 1-kampioenschap.

Bron: Formule1nieuws

Perez heeft moeite met kwalificaties
Marko vertelde aan Sky Sport: "Perez moet grip krijgen op zijn kwalificaties. Normaal gesproken rijdt hij goede races, maar hij heeft opnieuw pech: hier kun je gemakkelijk inhalen. Het is altijd al een zwakte van hem geweest. Het gebeurt gewoon te vaak en hij moet eraan werken. Wij gaan er ook aan werken, want als de ene coureur vooraan rijdt en de andere 16e, dan klopt er iets niet."

Geen directe vervanging voor Perez
Wat betreft de mogelijkheid om Perez te vervangen, voegde Marko toe: "Hij staat tweede in het klassement en levert goede races, wat hem onderscheidt van Nyck de Vries. Op dit moment is er geen noodzaak om actie te ondernemen. Er is ook niemand beschikbaar om hem te vervangen."

Uitdagende kwalificatieomstandigheden voor Red Bull
Marko is van mening dat de uitdagende veranderende omstandigheden tijdens de kwalificatie Red Bull bijna verrasten, aangezien ze bedreigd werden door McLaren voor de polepositie. Hij onthulde dat het team heeft overwogen om nog een run te doen met Verstappen in Q3, maar uiteindelijk besloot om een nieuwe set zachte banden te monteren voor zijn laatste poging.

"Het waren lastige omstandigheden en er moesten in enkele seconden beslissingen genomen worden: wanneer ga je de baan op? Het was ook moeilijk voor Max en op de momenten dat we dachten dat het genoeg was, bleek dit niet het geval te zijn," legde hij uit. "In Q3 was dat ook het geval en we dachten dat de eerste poging genoeg was voor de pole. Gelukkig deden we nog een tweede run, maar met deze voortdurend veranderende omstandigheden was het niet gemakkelijk om de banden op temperatuur te krijgen. Je mag geen al te groot risico nemen, maar je moet nog steeds op het limiet rijden. Dat was een uitdagende opgave."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;