Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Valtteri Bottas gediskwalificeerd van Silverstone-kwalificatie

9 reacties | 1093x gelezen
08-07-2023 22:59

ewald | In een tumultueuze kwalificatiesessie voor de Britse Grand Prix ondervond Valtteri Bottas problemen, wat resulteerde in zijn diskwalificatie na afloop van de sessie. De Fin strandde aan het einde van het eerste segment van de kwalificatie en werd geconfronteerd met verdere problemen toen hij niet kon voldoen aan de vereiste brandstofmonsterlevering.

Bron: Formule1nieuws

Bottas had zich gekwalificeerd voor Q2 toen zijn Alfa Romeo tot stilstand kwam aan het einde van Q1, waardoor de Fin gestrand was op het circuit. Nadat de auto naar de pitstraat was teruggebracht, slaagde de FIA er niet in om het voorgeschreven brandstofmonster van één liter uit de C43-machine te halen, waardoor Bottas werd gediskwalificeerd. De stewards hebben echter besloten dat de tweevoudig pole-positionhouder op Silverstone de race mag starten vanaf P20. Dit is goed nieuws voor Red Bull's Sergio Perez, die er niet in slaagde om zich voor de vijfde opeenvolgende race te kwalificeren voor Q3. Ook Yuki Tsunoda, Bottas' teamgenoot bij Alfa Romeo, Zhou Guanyu, Nyck de Vries en Haas-coureur Kevin Magnussen schuiven allemaal een plek op in de startopstelling voor de race op zondag.

Teleurstelling bij Bottas
Valtteri Bottas uitte zijn teleurstelling na de kwalificatie: "De resultaten van vandaag zijn zeer teleurstellend, want het leek erop dat we een echte kans hadden om bij de top 10 te eindigen," verklaarde hij. "Ik begon vermogensverlies te ervaren tijdens de laatste ronde en daarna viel de motor uit."
"We hebben uiteindelijk ontdekt dat het een technisch probleem met de brandstof in de auto was, en we werken er al aan om dit op te lossen en ervoor te zorgen dat het niet opnieuw gebeurt. Helaas betekent dit dat we de race vanaf de achterkant van het veld zullen starten, wat niet is waar we op basis van onze snelheid hadden moeten staan."

"Toch zal morgen een lange dag worden en, zoals altijd, kan het weer een extra onvoorspelbaar element toevoegen. De auto voelde beter aan dan gisteren en we hebben iets beter tempo in vergelijking met eerdere evenementen. Ons doel zal zijn om er het beste van te maken en zo hard mogelijk te vechten tijdens de race."

Competitieve strijd en onzekere weersomstandigheden
De Britse Grand Prix belooft een competitieve strijd te worden, met verschillende coureurs die profiteren van Bottas' diskwalificatie en opschuiven in de startopstelling. Sergio Perez van Red Bull zal proberen om zijn positie te verbeteren na zijn teleurstellende kwalificatieresultaten van de afgelopen races. Yuki Tsunoda, een opkomend talent bij Alfa Romeo, zal streven naar een sterke prestatie, terwijl Zhou Guanyu, Nyck de Vries en Kevin Magnussen zichzelf willen laten gelden.

Daarnaast voegen de onzekere weersomstandigheden een extra element van spanning toe aan de race. De weersvoorspellingen suggereren dat er veranderingen in het weer kunnen optreden, wat de strategieën van de teams kan beïnvloeden en de uitkomst van de race onvoorspelbaar kan maken.

Vooruitkijkend naar de race
Hoewel Valtteri Bottas een uitdaging zal hebben om zich naar voren te werken vanuit de achterhoede van het veld, moet zijn ervaring en vaardigheid als coureur niet worden onderschat. Hij zal ongetwijfeld vastberaden zijn om een sterk herstel te laten zien en waardevolle punten voor het team te behalen.

Met het oog op de race moeten fans zich voorbereiden op een spektakel vol opwinding, strategische manoeuvres en mogelijk verrassende wendingen. De concurrentie tussen de teams en coureurs zal intens zijn, en elke positie op het circuit zal fel worden betwist.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;