Menu
© Williams
Nieuws

Albon maakt indruk en wordt gelinkt aan twee topteams in de Formule 1

10 reacties | 1092x gelezen
08-07-2023 12:01

ewald | De naam Alex Albon staat centraal in gesprekken tijdens zijn thuisrace, de Britse Grand Prix. Op het circuit van Silverstone liet de in Engeland geboren Thaise coureur zien dat hij goed op dreef is met een derde plaats in zowel de eerste als de tweede vrije training van zijn sterk verbeterde Williams-bolide in het seizoen 2023.

Bron: Formule1nieuws

Williams maakt indruk
Alex Albon, voormalig Red Bull-junior en F1-coureur, heeft indruk gemaakt met zijn prestaties op Silverstone. Dr. Helmut Marko, die Albon via het Red Bull Junior Team in de Formule 1 bracht, merkte op: "Laten we eens kijken hoeveel brandstof ze in die auto hadden. Ze moeten alles hebben opengedraaid." Hoewel hij eerst werd gedegradeerd en vervolgens als niet-Red Bull-coureur werd goedgekeurd, blijft Albon zich verbeteren.

Nico Hülkenberg, coureur bij Haas, bevestigt de snelheid van Williams en zegt: "Ze zien er razendsnel uit, het lijkt echt." Ook James Vowles, teambaas van Williams, geeft toe dat de snelle rondetijden werden behaald tijdens gesimuleerde kwalificatieruns. Hiermee krijgt het team een beter begrip van recente upgrades aan de auto. Vowles gaf zelfs toe dat hij denkt dat andere teams meer brandstof aan boord hadden.

Interesse van top teams
Naast zijn goede prestaties op Silverstone wordt Albon nu ook in verband gebracht met verschillende topteams voor de toekomst. Er gaan geruchten dat zelfs Ferrari interesse heeft getoond. Volgens de Italiaanse krant Corriere dello Sport heeft Ferrari-baas Frederic Vasseur gesproken met Alex Albon over een mogelijke samenwerking vanaf 2025.

Een andere mogelijkheid is dat Red Bull Albon ziet als een potentiële vervanger voor Sergio Perez in de toekomst, ondanks dat de Mexicaan Albon's stoel heeft overgenomen na het seizoen 2020. Deze mogelijke overstap zou ook de steun kunnen hebben van de top van Red Bull, waaronder Oliver Mintzlaff, de nieuwe CEO van het energiedrankbedrijf.

Krachtige bondgenoten
Naast het potentieel bij de topteams kan Albon ook rekenen op steun vanuit Thailand. Chalerm Yoovidhya, erfgenaam van de Thaise miljardair wiens familie nog steeds 51 procent van het energiedrankbedrijf controleert, is een krachtige bondgenoot van Albon. Hij was aanwezig tijdens de recente Grand Prix in Oostenrijk op de Red Bull Ring. Helmut Marko ziet deze toenemende aanwezigheid als positief en merkt op: "We nemen deze grotere betrokkenheid zeer positief waar."
Marko prijst Albon's huidige vorm en snelheid en zegt: "Albon was altijd snel en hij is momenteel in topvorm." Gevraagd of Albon een kandidaat is om terug te keren naar Red Bull Racing, glimlacht Marko en zegt: "We hebben altijd contact met hem."

Met indrukwekkende prestaties, interesse van topteams en sterke bondgenoten lijkt Alex Albon een veelbelovende toekomst in de Formule 1 tegemoet te gaan. De komende jaren zullen uitwijzen welke weg hij zal inslaan en welk team hem de kans geeft om zijn talent ten volle te benutten.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;