Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen Behoudt Kalmte en Bescheidenheid terwijl Hollywood-camera's Draaien

9 reacties | 1450x gelezen
07-07-2023 23:31

ewald | In de vrijdagtrainingen voor de Britse Grand Prix voltooide Max Verstappen, op zijn gebruikelijke kalme en efficiënte wijze, een 'double top' voor Red Bull, waarna hij toegaf dat het "een behoorlijk goede dag voor ons" was.

Bron: Formule1nieuws

Een Succesvolle Dag voor Verstappen en Red Bull
De regerend dubbele wereldkampioen en onbetwiste leider in het kampioenschap presteerde met alle autoriteit van een matinee-idool op een dag waarop Hollywood naar de stad kwam met Brad Pitt en Apple Studios die begonnen met het filmen van hun nog titelloze Formule 1-film. De 25-jarige Nederlander was 0.022 seconden sneller dan Ferrari's Carlos Sainz in de tweede training, nadat hij de eerste sessie had gedomineerd, voor zijn Red Bull-teamgenoot en naaste kampioenschapsrivaal Sergio Perez.

Red Bull Profiteert van Andere Teams
Terwijl de zevenvoudig kampioen Lewis Hamilton, tevens uitvoerend producent van de film, worstelde op het voormalige oorlogsvliegveld en Charles Leclerc in de tweede Ferrari werd gehinderd door elektrische problemen, was het een herleefd Williams-team dat hiervan profiteerde. De in Londen geboren Thaise coureur Alex Albon eindigde op de derde plaats, voor Perez, met zijn rookie Amerikaanse teamgenoot Logan Sargeant op een uitstekende vijfde plaats. Dit resultaat bevestigt de verbetering van het team sinds voormalig Mercedes-strateeg James Vowles de leiding heeft overgenomen.

Verstappen blikt terug op de Trainingen
Verstappen gaf commentaar op de omstandigheden van de trainingen en de prestaties van zijn auto: "In het begin was het behoorlijk glad, maar dat komt door de hoge bandendruk die we gebruiken. Natuurlijk geldt dit voor iedereen, maar het maakt het moeilijker bij lage snelheden. Over het algemeen presteerde de auto echt goed, dus daar zijn we blij mee. En we moeten ook voorzichtig zijn met het weer... maar over het geheel genomen was het een sterke dag."

Uitdagingen voor Verstappen en Red Bull
Met de voorspelling van onweersbuien weet Verstappen dat zijn ambitie om voor het eerst de Britse Grand Prix te winnen, en Red Bull naast McLaren te zetten met een record van 11 opeenvolgende overwinningen, geen vanzelfsprekendheid zal zijn. Terwijl hij zijn zesde opeenvolgende overwinning nastreeft om zijn voorsprong van 81 punten in het kampioenschap te vergroten, zou hij kunnen terugdenken aan zijn enige overwinning op Silverstone in de 'Anniversary Grand Prix tijdens de Covid-19-lockdown' van 2020, die werd gevolgd door verschillende teleurstellingen.

In tegenstelling tot Verstappen heeft thuiscoureur Hamilton een recordaantal van acht Britse Grands Prix gewonnen, maar hij heeft sinds de Grand Prix van Saudi-Arabië in 2021 geen overwinning meer behaald en eindigde slechts op de 15e plaats, drie plaatsen achter zijn landgenoot en teamgenoot George Russell. Hamilton gaf commentaar op de prestaties van zijn auto: "Het is een moeilijke auto om te besturen en er klopt iets niet. We missen iets. Op de lange run leek het niet al te slecht, dus dat is tenminste positief."

Verwachtingen van Ferrari en de Favoriete Circuits van Leclerc
Sainz, die vorig jaar de Britse race won, bleef nuchter in zijn reactie, maar teamgenoot Leclerc was optimistisch dat zijn Ferrari in orde zou zijn en zei uit te kijken naar een regenachtige dag op een van zijn favoriete circuits.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;