Menu
© Ferrari
Nieuws

Leclerc legt uit welk probleem Ferrari ertoe bracht om "alles te veranderen" aan de auto

9 reacties | 1069x gelezen
07-07-2023 23:14

ewald | Charles Leclerc zegt dat zijn Ferrari "in orde zou moeten zijn", ondanks dat er "in feite alles is veranderd" aan zijn F1-auto na een elektrisch probleem dat zijn vrijdag op de Britse Grand Prix beperkte. Leclerc moest tijdens de lunchpauze in de garage blijven tijdens de tweede vrije training op Silverstone nadat Ferrari een elektrisch probleem had ontdekt aan zijn SF-23.

Bron: Formule1nieuws

Een klein probleem met grote gevolgen
"Er was een klein probleem met de auto, maar zo gaat het soms. Ik denk dat het team heeft vastgesteld wat er misging," zei Leclerc. "We hebben in feite alles veranderd wat er op de auto zat en het zou in orde moeten zijn voor morgen. Het is een elektrisch probleem, dus het zou geen invloed moeten hebben op ons weekend, behalve het gebrek aan kilometers en rondes in FP2."

De waarde van droog rijden
Het probleem betekende dat Leclerc kostbare droge rondes miste ter voorbereiding op de Grand Prix op zondag, waarbij mogelijk regen werd voorspeld voor zaterdag. "Dat is een beetje jammer, omdat we normaal gesproken tijdens de tweede vrije training de race voorbereiden en het lijkt erop dat het zondag droog zal zijn, dus dat wordt een beetje onbekend terrein," gaf hij toe. "Maar morgen zou heel anders moeten zijn met regen, dus we zullen zien."

Het belang van de testmogelijkheden
"In VT1 hebben we natuurlijk een paar dingen geleerd, en daarna hebben we alle veranderingen doorgevoerd om meer te leren in VT2, wat we niet konden testen, dus dat is een beetje jammer," voegde Leclerc eraan toe. "Ik denk dat we teruggaan naar de auto waarmee ik in VT1 reed, omdat het gevoel toen behoorlijk goed was, maar leren wanneer je niet rijdt, is behoorlijk moeilijk."

Het team van Ferrari heeft met vastberadenheid gereageerd op het elektrische probleem dat Leclerc heeft getroffen. Door alle benodigde wijzigingen door te voeren, hopen ze het potentieel van de auto te maximaliseren en competitief te blijven tijdens het raceweekend.

Het belangrijkste is dat Leclerc vertrouwen heeft in het vermogen van de auto om te presteren ondanks de tegenslag. Met de juiste aanpassingen en het vaststellen van de oorzaak van het probleem, hoopt het team van Ferrari een sterke prestatie te leveren in de komende sessies en de race zelf.

Ferrari zal de gegevens en feedback van Leclerc's eerdere ritten gebruiken om de auto af te stemmen op zijn persoonlijke voorkeuren en het beste uit de bolide te halen. Ondanks de uitdagingen van een gebrek aan droog rijden, blijft het team optimistisch over de kansen van Leclerc en zijn potentieel om te concurreren met de andere coureurs op de grid.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;