Menu
© Ferrari
Nieuws

Mattia Binotto Terug in de Paddock

9 reacties | 1120x gelezen
07-07-2023 14:16

ewald | Mattia Binotto, voormalig teambaas van Ferrari, is teruggekeerd naar de plek waar Scuderia's een-na-laatste Formule 1-overwinning plaatsvond: de Silverstone paddock. Na zijn ontslag bij Ferrari vanwege het mislopen van de titels in 2022, werd Binotto gespot terwijl hij tijd doorbracht met Pirelli, de bandenleverancier van de Formule 1. Dit artikel werpt een blik op Binotto's tijd bij Ferrari en zijn recente verschijning in de paddock van Silverstone.

Bron: Formule1nieuws

Het Tegenvallende Seizoen van Ferrari
Ferrari begon het seizoen 2022 sterk, met coureur Charles Leclerc die in de vroege races een voorsprong van 46 punten had op Max Verstappen van Red Bull. Echter, gedurende het seizoen begon Ferrari terrein te verliezen en leed het team aan betrouwbaarheidsproblemen en strategische tekortkomingen. Zowel Leclerc als zijn teamgenoot Carlos Sainz maakten ook op de baan fouten die de situatie verergerden. Uiteindelijk verloor Ferrari het kampioenschap met een verschil van 146 punten ten opzichte van Red Bull, wat leidde tot de ondergang van Mattia Binotto als teambaas.

Het Vertrek van Mattia Binotto
Het lot van Binotto hing al vroeg in het seizoen aan een zijden draadje, met geruchten dat zijn positie ter discussie stond tijdens de zomerstop. Hij wist echter het seizoen af te maken voordat hij uiteindelijk zijn ontslag indiende. Dit werd gezien als een geval van opstappen voordat hij gedwongen werd te vertrekken. Direct na zijn vertrek werd de 53-jarige Binotto in verband gebracht met Audi, dat vanaf 2026 de motorleverancier van Sauber zal worden en Ferrari zal vervangen. Er waren geruchten dat Binotto niet onder de indruk was van wat hij zag bij Ferrari en daarom voor een vertrek koos, maar deze geruchten werden al snel ontkend door Audi.

Terug in het Paddock van Silverstone
Sinds zijn vertrek uit de Formule 1 is Binotto uit de schijnwerpers verdwenen, maar nu is hij weer opgedoken in de paddock van Silverstone, waar hij werd gespot terwijl hij tijd doorbracht met Pirelli. Hoewel er nog geen concrete aanwijzingen zijn dat de voormalige Ferrari-engineer zijn kennis van auto's verruilt voor bandenexpertise, is zijn bezoek aan Pirelli interessant gezien de recente uitspraken van zijn opvolger, Fred Vasseur, over het belang van banden voor Ferrari's pogingen om het gat met Red Bull te dichten.

Het Belang van Banden in de Competitie
Volgens Vasseur zijn banden een cruciale factor voor prestaties in de Formule 1. Wanneer er veranderingen worden doorgevoerd, zelfs na tests, is het effect altijd afhankelijk van het asfalt, het circuitontwerp, en andere factoren. Dit betekent dat teams vaak een beetje in het duister tasten als er iets nieuws wordt geïntroduceerd. Het kan zowel positief als negatief uitpakken voor hun prestaties. Pirelli overweegt nieuwe banden te introduceren met rubber dat bestand is tegen het geplande verbod op bandenwarmers, hoewel hierover nog gestemd moet worden. De stemming zal plaatsvinden na de Britse Grand Prix.

Conclusie
De recente verschijning van Mattia Binotto in het paddock van Silverstone heeft opnieuw de aandacht gevestigd op zijn rol als voormalig teambaas van Ferrari. Hoewel er geen directe aanwijzingen zijn dat hij betrokken zal zijn bij Pirelli, is het interessant om te zien dat hij tijd doorbracht met de bandenleverancier. Banden spelen een essentiële rol in de prestaties van een Formule 1-auto, zoals ook door Fred Vasseur, Binotto's opvolger, is benadrukt. Het is afwachten hoe Ferrari zich zal ontwikkelen en welke rol Binotto mogelijk in de toekomst zal spelen binnen de autosportindustrie.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;