Menu
© Mercedes
Nieuws

Hamilton leidt de Britse sterren op weg naar Silverstone: Voorbeschouwing op de Britse Grand Prix 2023

9 reacties | 1056x gelezen
06-07-2023 14:56

ewald | De spanning stijgt terwijl de Formule 1-coureurs zich voorbereiden op de 2023 Aramco Formule 1 British Grand Prix, die op zondag 9 juli plaatsvindt op het legendarische Silverstone Circuit, het thuis van de Britse autosport. Sir Lewis Hamilton, een levende legende in de Formule 1, gaat aan de leiding als de best geklasseerde van de vier Britse coureurs die zich klaar maken voor deze prestigieuze race. Hij wordt vergezeld door George Russell en Lando Norris.

Bron: Formule1nieuws

Een krachtmeting op het circuit
De Britse Grand Prix van 2023 is de 77e editie van deze historische race in het Verenigd Koninkrijk. Het evenement maakt deel uit van het 24-races tellende kampioenschap van dit jaar, dat tot nu toe gedomineerd wordt door Max Verstappen van het Red Bull Racing-team. Hoewel Verstappen de leiding in het kampioenschap stevig in handen heeft, hebben de gevechten achter hem vaak voor spannende races gezorgd. De strijd tussen de Mercedes-coureurs Hamilton en Russell, Norris van McLaren en Alex Albon van Williams heeft het publiek keer op keer op het puntje van hun stoel gekregen.

Hamilton: De koning van Silverstone
Sir Lewis Hamilton is de meest succesvolle Britse coureur in de geschiedenis van de Formule 1 en heeft een indrukwekkend record van acht overwinningen op het Silverstone Circuit. Hoewel het Mercedes-team een uitdagende start van het seizoen heeft gekend, zijn er verbeteringen merkbaar en podiumplaatsen in Barcelona en Montreal geven team het vertrouwen dat het naar alle waarschijnlijkheid ten minste één van hun coureurs op het podium zal zien tijdens het weekend, waar naar verwachting 480.000 toeschouwers aanwezig zullen zijn.

Russell: Een opkomende ster
George Russell heeft een veelbelovende carrière voor de boeg. Hij heeft al eens een Grand Prix gewonnen, namelijk de race in Brazilië vorig jaar, en is nu bezig aan zijn tweede volledige seizoen bij het Mercedes-team. Russell heeft een indrukwekkende staat van dienst, met succesvolle karting-jaren, een kampioenschapstitel in de toenmalige BRDC Formule 4 in 2014 en indrukwekkende prestaties in de Europese Formule 3, waar hij regelmatig de concurrentie aanging met huidig Ferrari-coureur Charles Leclerc. Na kampioenschapstitels in de GP3 (nu FIA Formule 3) en FIA F2 verdiende Russell zijn plaats bij Williams in 2019, voordat hij in 2022 voltijds naar Mercedes overstapte. Dit jaar is nog niet optimaal verlopen voor de 25-jarige coureur, maar er is optimisme over zijn prestaties op Silverstone en een verbetering ten opzichte van vorig jaarwaar hij in de eerste ronde werd geëlimineerd na een botsing.

Norris: Vechten voor succes
Lando Norris, momenteel in zijn vijfde seizoen bij het McLaren-team, staat voor een uitdagend jaar, waarin de auto niet zo competitief is als in voorgaande seizoenen. Hij staat momenteel slechts tiende in het puntenklassement, maar recente upgrades aan de auto tijdens de race in Oostenrijk hebben hem geholpen naar een sterke vierde plaats. Er worden meer verbeteringen aan de auto verwacht voor de race op Silverstone.

Net als Russell heeft ook Norris een indrukwekkend karting verleden en heeft hij zijn succes voortgezet in de autosport. Hij begon zijn carrière in het Ginetta Junior Championship in 2014 en maakte vervolgens de overstap naar de MSA Formula (nu ROKiT British F4). Hij behaalde daar het kampioenschapstitel voor het gerenommeerde team Carlin. Norris won ook de Eurocup Formule Renault in 2016 en de competitieve Europese F3-serie in 2017, waarbij hij zowel Russell als Alex
Albon achter zich liet. Norris presteert altijd goed op Silverstone, met een zesde plaats vorig jaar en een vierde plaats in 2021. Kan hij dit weekend een top vijf-klassering behalen?

Albon: Een positieve ervaring bij Williams
Alexander Albon, een Brits-Thaise coureur, bevindt zich momenteel in zijn tweede seizoen bij het Williams-team. Na een moeilijk jaar in 2022, waarin de auto zelden in de punten finishte en Albon halverwege het seizoen met gezondheidsproblemen te maken kreeg, is 2023 tot nu toe een meer positieve ervaring voor zowel het team als de coureur. Albon staat momenteel dertiende in het puntenklassement, met als beste resultaat een zevende plaats in Canada vorige maand.

Albon is een voormalig junior-coureur van Red Bull en werd gedurende 10 jaar gesteund door het energiedrankbedrijf, te beginnen bij zijn debuut in de autosport in de Formule Renault in 2012. Hij maakte zijn Formule 1-debuut bij Toro Rosso in 2019, waarna hij werd gepromoveerd naar het hoofdteam voor de door de pandemie getroffen seizoenen 2020 en 2021. Hij behaalde zijn eerste podiumplaats tijdens de Grand Prix van Toscane in 2020 en was daarmee de eerste Thaise coureur die op het podium stond.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;