Menu
© Pirelli
Nieuws

Max Verstappen heeft zes Britse Grand Prix-rivalen, terwijl Hamilton zijn handen vol heeft

9 reacties | 1233x gelezen
05-07-2023 21:07

ewald | Max Verstappen zal ongetwijfeld een favoriet zijn om opnieuw te winnen op Silverstone. Verstappen en Red Bull hebben echter al meer dan een decennium lang geen F1-race op die baan gewonnen en zouden dit weekend te maken kunnen krijgen met stevige concurrentie.

Bron: Formule1nieuws

Verstappen's Dominantie
Max Verstappen zou wel eens met een half dozijn rivalen kunnen strijden om de overwinning in de British Grand Prix. Dat is althans de mening van Johnny Herbert voorafgaand aan de race van dit weekend op Silverstone. Verschillende teams zullen zich richten op het stoppen van Red Bull, dat tot nu toe alle negen races heeft gewonnen. Deze opmerkelijke reeks betekent dat het team uit Milton Keynes opnieuw de favoriet zal zijn voor de overwinning. Sergio Perez zal dankzij zijn positie in de snelste auto ook een kans hebben, maar Herbert is nog steeds van mening dat Verstappen duidelijk de meest waarschijnlijke winnaar is.

"Ik probeer verder te kijken, maar het is een behoorlijk grote stier, met grote horens, een ring door zijn neus en snuivend met stoom die eruit komt," vertelde de voormalige Sky Sports-analist aan King Casino. "Ik zie niets veranderen. Het ene is zeggen dat de Red Bull dominant is, en ja, het is de beste auto. Het is één man die er het beste van maakt. Max is op dit moment zo ontzettend goed, zo betrouwbaar, zo consistent. We hadden al die gekkigheid in Oostenrijk met de tracklimits, maar Max heeft het maar één keer gedaan. "Dus het bewees dat je het kunt. Het zijn alle anderen die misschien proberen te profiteren van de situatie. Zo niet, dan waren ze dom om de fouten te maken die ze hebben gemaakt. Het bewijs zat in de pudding. De man die de race won, heeft het maar één keer gedaan."

Mogelijke Concurrenten
Maar Herbert sluit niet uit dat er dit weekend een verrassende uitkomst kan zijn. En naast Perez, die een duidelijke kanshebber is als het Verstappen tegenzit, wees hij op vijf anderen die ook kunnen profiteren en de overwinning kunnen behalen in een dergelijk scenario. Op deze lijst staan Lewis Hamilton en zijn teamgenoot George Russell, evenals de Britse coureur Lando Norris. Herbert is ook van mening dat de verdedigend Britse GP-kampioen Carlos Sainz en zijn partner Charles Leclerc in de mix zitten.

Britse coureurs Hamilton en Russell zouden dit weekend goed gepositioneerd kunnen zijn om Verstappen uit te dagen. (Afbeelding: Getty Images)
Hij legde uit: "Ferrari heeft bewezen dat ze Red Bull kunnen uitdagen als alles samenwerkt. In de twee races na Monaco leken Mercedes enigszins competitief, maar in Oostenrijk waren ze dat niet. Het is een kwestie van afwachten of de upgrades die Toto Wolff heeft beloofd, werken op Silverstone. "Er zou een prestatieverbetering moetenzijn. Waar plaatst dat hen? Dat plaatst hen misschien wel voor de Ferrari. Betekent dit dan dat ze Max onder druk kunnen zetten in een kwalificatiesituatie? Ik hoop van wel."

De Onbekende Factoren
Er blijft nog steeds enige onzekerheid over wie de beste van de rest zal zijn - en dat is goed. Silverstone zal iets van een onbekende factor zijn. Ik verwacht dat Ferrari snel zal zijn, ik zie geen reden waarom Mercedes er niet bij kan zijn en misschien kunnen we ook Lando en McLaren in de mix gooien.

Er zijn dus verschillende uitdagingen en mogelijke rivalen voor Max Verstappen tijdens de British Grand Prix op Silverstone. Hoewel Verstappen en Red Bull de dominante kracht zijn geweest in het huidige Formule 1-seizoen, kan er altijd een verrassing op de loer liggen. De aanwezigheid van ervaren coureurs zoals Lewis Hamilton en opkomende talenten zoals George Russell en Lando Norris voegen een extra dimensie toe aan de race.

Het is belangrijk om te zien hoe de teams zich aanpassen aan de specifieke omstandigheden van het Silverstone-circuit en hoe de prestaties van de auto's zullen evolueren. Het kan een interessante strijd worden tussen Red Bull, Mercedes en Ferrari, waarbij elke coureur zijn best zal doen om de overwinning te behalen.

Conclusie
Met Max Verstappen en Red Bull als favorieten voor de overwinning blijft het spannend om te zien wie er op Silverstone als winnaar uit de bus zal komen. De aanwezigheid van rivalen zoals Lewis Hamilton, George Russell, Lando Norris, Carlos Sainz en Charles Leclerc voegt een extra element van concurrentie toe aan de race.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;