Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff: “Mercedes is verplicht Hamilton te belonen met achtste titel”

9 reacties | 1185x gelezen
05-07-2023 07:02

ewald | In de wereld van de Formule 1 is Lewis Hamilton een icoon geworden, met een indrukwekkende erfenis van zeven wereldtitels op zijn naam. Maar volgens Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, is het tijd om Hamilton te belonen met een achtste wereldkampioenschap. Wolff sprak hierover tijdens een evenement in 10 Downing Street, samen met F1-baas Stefano Domenicali.

Bron: Formule1nieuws

Hamilton's weg naar de achtste titel
In 2021 leek Hamilton op weg om zijn achtste titel te behalen en daarmee het record van Michael Schumacher te verbreken. Echter, een controversiële Safety Car-herstart in Abu Dhabi stelde Max Verstappen in staat om Hamilton op de laatste ronde van de laatste race voorbij te gaan en de titel te grijpen. Sindsdien heeft Hamilton geen race meer gewonnen, terwijl Mercedes worstelt in het eerste anderhalf jaar van het ground effects-tijdperk. Ondertussen staat Verstappen op het punt om later dit seizoen zijn derde titel binnen te halen.

Hamilton's veelzijdigheid en impact
Wolff benadrukte tijdens zijn ontmoeting in Downing Street dat Lewis Hamilton niet alleen een uitzonderlijke coureur is, maar ook een belangrijke persoonlijkheid binnen de sport. Hij prees Hamilton voor zijn betrokkenheid bij diversiteit, duurzaamheid en politiek. Volgens Wolff is Hamilton een "trailblazer" op het gebied van diversiteit en duurzaamheid en een ongekend spectaculaire persoonlijkheid. Hij gelooft dat Hamilton geen grenzen kent als ondernemer en politicus.

Steun van Domenicali en andere belangrijke spelers
Stefano Domenicali, de F1-baas, voegde zich bij Wolff en ondersteunde zijn visie op Hamilton's invloed en persoonlijkheid. Domenicali erkende dat Hamilton een ongelooflijke impact heeft op verschillende gebieden en dat hij de kracht heeft om interesse te wekken in uiteenlopende onderwerpen. Hij wees op Hamilton's inzet voor diversiteit en inclusie in de Formule 1, motorsport en techniek, met initiatieven zoals Mission 44 en The Hamilton Commission.

Het streven naar de achtste titel
Het is duidelijk dat zowel Wolff als Domenicali geloven dat Hamilton recht heeft op zijn achtste wereldtitel. Ze erkennen zijn prestaties op en naast het circuit en zijn invloed op belangrijke maatschappelijke kwesties. Als Mercedes-teambaas is Wolff vastbesloten om Hamilton te helpen bij het behalen van deze mijlpaal. De weg naar de achtste titel zal echter niet gemakkelijk zijn, gezien de sterke concurrentie van Verstappen en andere getalenteerde coureurs.

Conclusie
De woorden van Toto Wolff en Stefano Domenicali benadrukken de uitzonderlijke status van Lewis Hamilton binnen de Formule 1. Zijn veelzijdigheid en betrokkenheid bij belangrijke maatschappelijke kwesties maken hem tot een unieke persoonlijkheid. Als Mercedes zijn ze vastbesloten om Hamilton te belonen met een achtste wereldtitel. De komende races zullen cruciaal zijn in de jacht op deze historische mijlpaal.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;