Menu
© Mercedes
Nieuws

Lewis Hamilton verliest Mercedes contractoorlog terwijl nieuwe details over nieuwe deal naar voren komen

10 reacties | 1518x gelezen
03-07-2023 11:12

ewald | Lewis Hamilton lijkt niet de deal te krijgen waar hij op hoopte, aangezien de contractonderhandelingen met Mercedes voortduren.

Bron: Formule1nieuws

Geen nieuwe deal voor Hamilton
Volgens berichten heeft Lewis Hamilton de contractonderhandelingen met Mercedes verloren en is het onwaarschijnlijk dat de zevenvoudig kampioen krijgt wat hij wil in een nieuwe deal. Hamilton heeft nog steeds zijn handtekening niet gezet onder een verlenging, terwijl zijn huidige contract nog maar enkele maanden loopt.

Er zijn echter geruchten dat de gesprekken binnenkort een struikelblok kunnen tegenkomen, omdat Hamilton's verzoek is afgewezen.

Hamilton's vraag naar een vijfjarige verlenging afgewezen
Volgens The Mail zal Hamilton geen vijfjarige verlenging aangeboden krijgen, waar hij naar verluidt om gevraagd heeft. In Spanje leken Hamilton en Wolff te geloven dat er binnen enkele dagen een nieuwe deal zou worden bereikt, maar er zijn nu al wekenlang geen nieuwe ontwikkelingen. In Spielberg was Wolff nog steeds optimistisch dat er deze zomer een oplossing gevonden kon worden. Hij zei: "Ik heb er nog steeds het volste vertrouwen in dat het nog maar een kwestie van dagen is. We willen het geweldig doen en alle details goed krijgen."

Geld is geen vertragende factor
Vorige maand werd gemeld dat de 38-jarige coureur een vijfjarige deal had geëist met een waarde van ongeveer £250 miljoen, maar volgens een bron is geld geen "vertragende factor" in de onderhandelingen. Een insider benadrukte ook dat Hamilton een verlenging zou kunnen afwijzen als het team slechts bereid zou zijn om een contract van één jaar aan te bieden. Er werd gesuggereerd dat George Russell mogelijk ook tegen een langetermijndeal zou kunnen zijn om ervoor te zorgen dat hij niet "in de schaduw staat van zijn teamgenoot".

Eenjarige deal met optie voor een tweede
Mercedes zou naar verluidt alleen bereid zijn om Hamilton een eenjarige deal aan te bieden met de optie voor een tweede jaar. Hamilton zou echter graag een rol als merkambassadeur voor 10 jaar willen, met een salaris van ongeveer £20 miljoen per jaar na zijn pensioen. In Canada sprak Hamilton over de aanhoudende speculaties en benadrukte hij dat hij niet onder de indruk was van de voortdurende gesprekken. Hij zei: "We hebben onlangs een goed gesprek gehad. Het zijn zeer complexe contracten. Het is niet zomaar een simpel rijcontract." Hamilton gaf aan dat hij van plan is om nog geruime tijd te blijven racen en dat hij alle mogelijkheden wil verkennen om zijn partnerschap met Mercedes verder uit te breiden. Hij voegde eraan toe: "Ik heb Toto gezien. We hebben meerdere keren gesproken. We hebben een geweldige relatie. Het komt goed wanneer het goed komt. Of dat nu volgende week is, over een maand, zolang het maar gebeurt, maakt het me niet echt uit."

Conclusie
Hoewel de contractonderhandelingen tussen Lewis Hamilton en Mercedes nog gaande zijn, is het onduidelijk of hij de gewenste deal zal krijgen. De speculaties suggereren dat Hamilton's vraag naar een vijfjarige verlenging is afgewezen en dat Mercedes alleen bereid is om hem een eenjarige deal aan te bieden met de optie voor een tweede jaar. De situatie blijft zich ontwikkelen en fans zullen moeten afwachten hoe de onderhandelingen zich verder zullen ontvouwen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;