Menu
© Mercedes
Nieuws

Waarom Toto Wolff Lewis Hamilton een waarschuwing gaf tijdens de Oostenrijkse GP

10 reacties | 1204x gelezen
03-07-2023 10:39

ewald | Tijdens de Oostenrijkse Grand Prix heeft Toto Wolff Lewis Hamilton publiekelijk gewaarschuwd via de teamradio. In dit artikel zullen we uitleggen waarom Wolff deze actie heeft ondernomen en wat er precies is gebeurd tijdens de race.

Bron: Formule1nieuws

De reactie van Wolff op Hamiltons frustraties
Gedurende de race liet Lewis Hamilton zijn frustraties blijken over de regels met betrekking tot de baanlimieten, de vijfsecondenstraf die hij kreeg en zijn uitbarsting naar Sergio Perez in de beginfase. Hij benoemde ook problemen met de stuurinrichting van zijn auto, de W14.

Deze uitingen van onvrede waren voor Toto Wolff reden om in te grijpen. Hij nam de rol van race-engineer Peter Bonnington over en sprak Hamilton rechtstreeks toe via de teamradio. Zijn boodschap was simpel en direct: "Lewis, we weten dat de auto niet optimaal is, maar blijf alsjeblieft rijden."

Het doel van Wolffs tussenkomst
Toto Wolff heeft later toegelicht waarom hij zich ermee bemoeide en waarom hij Hamilton tot bedaren wilde brengen. Zijn tussenkomst was puur bedoeld om de rust te bewaren bij Hamilton, die steeds meer gefrustreerd raakte en dit via de microfoon liet merken. Wolff verklaarde: "Het was in het belang van de coureur en het team. Soms is er een moment waarop je de gemoederen moet bedaren, maar ik bedoelde het goed."

Voorafgaand aan de race waren er veel discussies geweest over de regels met betrekking tot de baanlimieten. Wolff wilde er zeker van zijn dat ze het maximale uit de auto haalden, ondanks het feit dat deze niet goed presteerde. Hij wilde simpelweg het beste proberen te bereiken.

De moeilijkheden van Mercedes tijdens de race
Mercedes had het moeilijk tijdens de Grand Prix van Oostenrijk. Het Duitse team leverde aanzienlijk mindere prestaties in vergelijking met eerdere races, waarin ze goede resultaten hadden behaald. Sinds de introductie van nieuwe upgrades in Monaco vorige maand had Mercedes een dubbele podiumfinish in Spanje behaald en was Hamilton opnieuw in de top drie geëindigd tijdens de Grand Prix van Canada.

Echter, in Spielberg viel Mercedes achterop ten opzichte van Ferrari en McLaren, die belangrijke nieuwe onderdelen hadden geïntroduceerd. Na afloop van de race gaf Wolff toe dat het een teleurstellende dag was voor het voormalige wereldkampioensteam. Hij zei: "Het is een zware dag, omdat we zo'n positieve trend hadden en je zo'n dag moet accepteren. We hadden geen snelheid en geen idee waarom nog niet."

Hamilton had aanvankelijk een strijd met Lando Norris, maar kon het tempo niet vasthouden naarmate de race vorderde. Hij eindigde als zevende, maar werd later teruggezet naar de achtste plaats nadat hij nog een vijfsecondenstraf kreeg, en zijn teamgenoot George Russell passeerde hem in de einduitslag.

Conclusie
Toto Wolff greep in tijdens de Oostenrijkse Grand Prix om Lewis Hamilton tot bedaren te brengen. Hij sprak Hamilton toe via de teamradio om de coureur te kalmeren, nadat Hamilton zijn frustraties had geuit en problemen met de auto had benoemd. Wolff wilde het beste uit de auto halen, ondanks de tegenvallende prestaties.

Mercedes had het moeilijk tijdens de race, waarin ze achterop raakten ten opzichte van Ferrari en McLaren. Het team had eerder goede resultaten behaald, maar slaagde er niet in om hetzelfde niveau te halen in Oostenrijk. Hamilton eindigde als zevende, maar werd later teruggezet naar de achtste plaats.
Het is duidelijk dat de Oostenrijkse Grand Prix een uitdaging was voor Mercedes en Lewis Hamilton. De teamleiding onder leiding van Toto Wolff probeerde de situatie onder controle te houden en het beste te maken van de moeilijke omstandigheden.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;