Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Nyck de Vries bewijst zichzelf een goede dienst in Oostenrijk

9 reacties | 1113x gelezen
03-07-2023 10:31

ewald | Nyck de Vries, coureur van AlphaTauri, toonde na de Oostenrijkse Grand Prix tevredenheid over zijn prestatie. Ondanks zijn start vanuit de pitstraat wist hij zich op te werken naar de vijftiende positie. Hoewel hij later door tijdstraffen terugviel naar de zeventiende plaats, beschouwde De Vries zijn race als een solide prestatie. In dit artikel zullen we ingaan op zijn race in Oostenrijk en de uitdagingen waar hij dit seizoen mee te maken heeft.

Bron: Formule1nieuws

Een morele overwinning
Het is bekend dat Nyck de Vries onder druk staat vanwege tegenvallende resultaten dit seizoen. Daarom voelde zijn vijftiende plaats in de Oostenrijkse Grand Prix als een morele overwinning. Hoewel hij enkele uren later door tijdstraffen werd teruggezet naar plek zeventien, kon hij toch tevreden zijn over zijn prestatie. Hij gaf aan dat het een solide race was en dat dit het maximaal haalbare was vanuit zijn perspectief.

Een tegenvallende kwalificatie
De Vries kende een teleurstellende kwalificatie op vrijdag, waarbij hij de twintigste plaats behaalde. Als gevolg daarvan besloot het team van AlphaTauri enkele onderdelen van de auto te vervangen, wat resulteerde in een start vanuit de pitstraat. Dit betekende een moeizame start voor De Vries, die al onder druk stond vanwege zijn prestaties dit seizoen.

Kritiek en speculaties
Voorafgaand aan de Grand Prix werd er gespeculeerd over de positie van Nyck de Vries binnen het team. Hoewel AlphaTauri-teambaas Franz Tost niet direct aangaf dat De Vries op de schopstoel zat, sloot hij een tussentijdse rijderswissel niet uit. Ook Red Bulls motorsportadviseur Helmut Marko en teambaas Christian Horner uitte kritiek op De Vries. Ondanks de druk en kritiek was De Vries vastbesloten om zich te bewijzen tijdens de race.

Positieve momenten tijdens de race
Ondanks enkele slippertjes en overschrijdingen van de track limits, wist Nyck de Vries tijdens de race op de Red Bull Ring positief op te vallen. Hij vocht enkele verbeten duels uit en kwam in beeld. Ook had hij een incident met Kevin Magnussen van het Haas-team, waarbij Magnussen een tijdstraf kreeg. De Vries accepteerde de straf en gaf aan dat ze elkaar op de baan schijnbaar niet zo mogen, maar hij was blij dat het incident geen extra posities kostte.

Terugblik en vooruitkijken
Uiteindelijk eindigde Nyck de Vries als zeventiende en versloeg hij zijn teamgenoot Tsunoda voor de tweede keer dit seizoen. Hij beschouwde de race als een wedstrijd van snelheid en slijtage, waarbij hij besefte dat hij meer solide races moet laten zien om de kritiek te verstommen. Het geduld van het team raakt langzaam op en hij is vastbesloten om zich zo goed mogelijk te blijven inzetten.

Conclusie
Nyck de Vries heeft zichzelf tijdens de Oostenrijkse Grand Prix een goede dienst bewezen. Ondanks zijn start vanuit de pitstraat wist hij zich op te werken naar een vijftiende plaats. Hoewel hij later door tijdstraffen terugviel naar de zeventiende positie, beschouwde hij zijn race als solide. Het is duidelijk dat De Vries vastbesloten is om zijn prestaties te verbeteren en zijn critici het zwijgen op te leggen. We kijken uit naar zijn verdere optredens in dit seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;