Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin protesteert met succes tegen resultaten Oostenrijkse Grand Prix

4 reacties | 613x gelezen
02-07-2023 21:50

ewald | Aston Martin heeft met succes geprotesteerd tegen de resultaten van de Oostenrijkse Grand Prix. Het team diende een protest in omdat het van mening was dat sommige coureurs onbestraft bleven voor het overtreden van de baanlimieten. De stewards stemden ermee in dat het protest ontvankelijk was en accepteerden het argument van Aston Martin. Aanvankelijk kregen zeven coureurs straffen opgelegd voor het meerdere malen overschrijden van de baanlimieten. Echter, de FIA onthulde dat er tijdens de race meer dan duizend vermeende gevallen van baanlimietovertredingen moesten worden onderzocht. De stewards hebben een review uitgevoerd van de overtredingen van de baanlimieten tijdens de race en hebben nog eens 12 straffen opgelegd aan acht verschillende coureurs.

Bron: Formule1nieuws

Straffen en overtredingen
Esteban Ocon is het zwaarst gestraft en kreeg vier straffen met een totale duur van 30 seconden. Nyck de Vries kreeg ook meerdere straffen en er werd 15 seconden aan zijn racetijd toegevoegd. Lewis Hamilton, Carlos Sainz Jr., Pierre Gasly, Alexander Albon en Logan Sargeant kregen allemaal een tijdstraf van 10 seconden. Yuki Tsunoda kreeg nog eens vijf seconden bovenop de 10 seconden die hij tijdens de race al had gekregen.

De FIA-stewards verklaarden: "Een onderzoek naar de lijst van verwijderde rondetijden die aan de stewards door de racedirectie werd verstrekt, onthulde dat een aantal baanlimietovertredingen niet eerder aan de stewards waren voorgelegd voor mogelijke straffen. Er is vastgesteld dat sommige van deze overtredingen een straf rechtvaardigden die niet eerder werd toegepast toen de Voorlopige Classificatie werd gepubliceerd." De stewards zeiden dat ze de straffen minder mild hebben gemaakt voor coureurs die meerdere overtredingen begingen. "De straffen zijn als volgt toegepast," legden ze uit. "Voor vier overtredingen een tijdstraf van vijf seconden; voor vijf overtredingen een tijdstraf van 10 seconden. Vervolgens is er een 'reset' toegestaan vanwege het buitensporige aantal overtredingen. Het tellen van overtredingen wordt opnieuw gestart. Na nog eens vier overtredingen zal een tijdstraf van vijf seconden van toepassing zijn; na vijf overtredingen een tijdstraf van 10 seconden." De stewards voegden eraan toe dat ze "ten zeerste aanbevelen dat er een oplossing wordt gevonden voor de situatie met betrekking tot de baanlimieten op dit circuit."

Verbetering van de situatie met betrekking tot baanlimieten
De situatie met betrekking tot baanlimieten is een belangrijk onderwerp geworden in de Formule 1, met verschillende meningen over hoe dit probleem moet worden aangepakt. Het is duidelijk dat er behoefte is aan een evenwichtige benadering die zowel de veiligheid van de coureurs waarborgt als eerlijke en consistente straffen oplegt voor overtredingen.

Om de situatie te verbeteren, moeten er mogelijk maatregelen worden genomen om ervoor te zorgen dat coureurs binnen de baanlimieten blijven. Dit kan onder meer het aanpassen van de lay-out van de baan omvatten, het toevoegen van technische hulpmiddelen zoals elektronische sensoren om overtredingen te detecteren, en het strenger handhaven van de bestaande regels met betrekking tot baanlimieten.

Daarnaast kunnen er ook educatieve programma's worden ontwikkeld om coureurs bewust te maken van de gevolgen van het overschrijden van de baanlimieten. Dit kan hen helpen om beter geïnformeerde beslissingen te nemen tijdens het racen en de noodzaak van strenge straffen te verminderen.

Conclusie
Het protest van Aston Martin heeft geleid tot aanvullende straffen voor meerdere coureurs vanwege overtredingen van de baanlimieten tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. De FIA-stewards hebben vastgesteld dat bepaalde overtredingen niet eerder waren bestraft en hebben dienovereenkomstig straffen opgelegd. Dit onderstreept het belang van het handhaven van de regels met betrekking tot baanlimieten en de noodzaak van een oplossing voor de situatie op dit specifieke circuit. Het is nu aan de betrokken partijen om samen te werken en maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat de baanlimieten worden gerespecteerd en dat eerlijke en consistente straffen worden opgelegd.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

Speedster
Bronze Member

Echt waar FIA, om je kapot te schamen!!!!!! Als je regels hanteert controleer deze dan goed. Dit zag je gewoon aankomen. 1200 meldingen......en dan selectief meldingen afwerken en straffen geven. Wat een poppenkast. Dit is een grote smet op de hele GP. Wanneer word die hele Fia nou eens tegen het licht gehouden....dit kan toch niet!!

0 02-07-2023 22:06:47
Jan1947
Silver Member

Ridiculous !!!! En dan de oplossingsrichtingen. Er kunnen educatieve programma's worden ontwikkeld om coureurs bewust te maken van de gevolgen van het overschrijden van de baan limieten !!!!!!!
De FIA maakt zichzelf volledig belachelijk en dat maak je niet zomaar even goed. De FIA behandelt dit als een incident wat hoort bij deze Grandprix, maar het echte probleem is de over regulering die door de FIA steeds verder wordt doorgevoerd. Het banden regelement tijdens de sprintrace waar niemand iets van snapt, de piercings van Lewis, de baanlimieten, de teksten op T-shirts van de rijders, de willekeur in straffen voor acties op de baan en zo kan je nog wel even doorgaan. Het wordt tijd dat er eens een bezem door de FiA gehaald wordt. Dit kan zo niet langer want op deze manier gaat het een keer helemaal mis met de sport.

0 03-07-2023 08:00:24
Jan1947
Silver Member

Wat ik mis in dit artikel is enige informatie of dit gesodemieter ook invloed heeft op de uitslag en zo ja, hoe die nieuwe uitslag er dan uit ziet. Er zijn (extra?) straffen uitgedeeld aan coureurs die al punten gescoord hadden. Verandert er dan iets in de uitslag of niet?

1 03-07-2023 08:07:53
Jan1947
Silver Member

Inmiddels is bekend dat de uitslag herzien is. De grootste slachtoffers zijn Carlos Sainz, Lewis Hamilton en Pierre Gasly, omdat zij WK-punten kwijtraakten. De nieuwe uitslag is:
1 Verstappen 26
2 Leclerc 18
3 Perez 15
4 Norris 12
5 Alonso 10
6 Sainz 8
7 Russell 6
8 Hamilton 4
9 Stroll 2
10 Gasly 1

03-07-2023 08:12:32
;