Menu
© Alfa Romeo
Nieuws

Grand Prix Oostenrijk blijft tot 2030 op F1-kalender

9 reacties | 993x gelezen
02-07-2023 14:34

ewald | De Formule 1 is verheugd om aan te kondigen dat de Grand Prix van Oostenrijk op de Red Bull Ring tot en met 2030 op de Formule 1-kalender zal blijven staan. Deze aankondiging komt enkele uren voor de start van de Formule 1-race en bevestigt het voortdurende succes en de populariteit van dit evenement.

Bron: Formule1nieuws

Verlenging van het contract
De organisatie van de Grand Prix van Oostenrijk heeft vandaag officieel bekendgemaakt dat het contract met betrekking tot de race met drie jaar is verlengd. Dit betekent dat we nog zeker tot 2030 kunnen genieten van spectaculaire races op de Red Bull Ring. Deze verlenging is een erkenning van de geweldige inzet van de organisatie en het enthousiasme van de fans.

Populaire race op de kalender
De Grand Prix van Oostenrijk is uitgegroeid tot een van de best bezochte races op de Formule 1-kalender. De afgelopen jaren is de populariteit van de race enorm toegenomen, vooral dankzij de grote groep Nederlandse fans die het evenement bijwonen. De Red Bull Ring in Spielberg biedt een unieke en spannende race-ervaring, en het is geweldig om te zien hoe fans van over de hele wereld hier samenkomen om te genieten van de adrenaline en opwinding van de Formule 1.

Hulp tijdens de coronapandemie
De organisatie van de Grand Prix van Oostenrijk heeft tijdens de coronapandemie haar waarde bewezen door een helpende hand toe te steken. Zowel in 2020 als in 2021 heeft Oostenrijk twee races georganiseerd, wat van cruciaal belang was om het Formule 1-seizoen gaande te houden. Deze inzet en flexibiliteit hebben de Formule 1-organisatie (FOM) sterk beïnvloed en hebben bijgedragen aan het behoud van de race op de kalender.

Thuisrace van Red Bull Racing
Voor Red Bull Racing, het team van de Nederlandse coureur Max Verstappen, is de Grand Prix van Oostenrijk een speciale race. Het wordt beschouwd als de thuisrace van het team, omdat het team nauwe banden heeft met de Red Bull Ring en de steun van het lokale publiek. Deze race is altijd een belangrijk moment voor het team en de fans, en de verlenging van het contract tot 2030 zorgt voor een voortzetting van deze speciale traditie.

Eerbewijs aan Dietrich Mateschitz
Bij de aankondiging van de contractverlenging heeft Stefano Domenicali, de CEO van de Formule 1, de invloed van Dietrich Mateschitz, mede-oprichter van Red Bull, gememoreerd. Mateschitz wordt geëerd vanwege zijn visie en passie voor de sport, die hebben bijgedragen aan het succes van de Grand Prix van Oostenrijk. Het is een bijzonder moment dat we kunnen aankondigen dat we tot en met 2030 zullen racen op dit ongelooflijke circuit, als eerbetoon aan deze bijzondere man.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;