Menu
© Mercedes
Nieuws

Wolff: Max Verstappen Saboteerde Hamilton's Beslissende Rondetijd

10 reacties | 1387x gelezen
01-07-2023 20:50

ewald | Het incident tijdens de kwalificatie van de Oostenrijkse Grand Prix heeft geleid tot controverse tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton. Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, beschuldigt Verstappen ervan opzettelijk Hamilton's beslissende rondetijd te hebben verpest. In dit artikel zullen we dieper ingaan op het incident, de reacties van de betrokken partijen en de mogelijke gevolgen voor beide coureurs en hun teams.

Bron: Formule1nieuws

Het Verloop van het Incident
Het incident vond plaats in de laatste seconden van de kwalificatiesessie. Verstappen bevond zich op een snelle ronde, terwijl Hamilton langzaam op een voorbereidingsronde reed. Bij het uitkomen van de laatste bocht kwamen Verstappen en Hamilton met elkaar in conflict. Verstappen beweert dat Hamilton hem heeft geblokkeerd, waardoor hij moest remmen en kostbare tijd verloor. Hij haalde Hamilton vervolgens in bij bocht 1. Volgens Verstappen was zijn intentie om een opeenvolgende snelle ronde te rijden, maar door tijdgebrek en beperkte ruimte kon hij dit niet realiseren.

Reactie van Toto Wolff
Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, legt de schuld van het incident gedeeltelijk bij zijn eigen team. Hij geeft toe dat er een miscommunicatie was tussen het team en Hamilton, waardoor Hamilton niet op de hoogte was van de snelle ronde van Verstappen en niet op tijd uit de weg kon gaan. Wolff is echter van mening dat Verstappen opzettelijk handelde en Hamilton wilde straffen door zijn rondetijd te verpesten. Hij noemt bocht 1 een "revanche" en suggereert dat Verstappen bewust de beslissende ronde van Hamilton heeft gesaboteerd.

Reactie van Max Verstappen
Max Verstappen ontkent opzettelijk gehandeld te hebben. Hij beweert dat Hamilton hem heeft geblokkeerd, wat resulteerde in het verlies van kostbare tijd. Verstappen zegt dat hij niet zeker was van zijn eigen rondetijd en daarom door wilde gaan met zijn snelle ronde. Hij wijst op de fout aan de kant van Mercedes in de communicatie met Hamilton, waardoor hij niet op de hoogte was van Verstappen's intenties. Verstappen betreurt het incident en benadrukt dat het niet zijn bedoeling was om Hamilton te hinderen.

Gevolgen en Toekomstige Besprekingen
Het incident tijdens de kwalificatie zal hoogstwaarschijnlijk gevolgen hebben voor de relatie tussen Verstappen en Hamilton, evenals tussen hun respectieve teams. Toto Wolff voorspelt dat het incident zal worden besproken tijdens de volgende bijeenkomst van de coureurs. Dergelijke besprekingen zijn bedoeld om de regels en het gedrag op de baan te verduidelijken en te verbeteren.

Conclusie
Het incident tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton tijdens de kwalificatie van de Oostenrijkse Grand Prix heeft geleid tot controverse en beschuldigingen van opzettelijk handelen. Toto Wolff beweert dat Verstappen Hamilton's rondetijd opzettelijk heeft verpest als wraak. Verstappen ontkent opzettelijk gehandeld te hebben en wijst op de fout aan de kant van Mercedes in de communicatie met Hamilton. Het incident zal hoogstwaarschijnlijk besproken worden tijdens toekomstige coureursbijeenkomsten om dergelijke incidenten in de toekomst te voorkomen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;