Menu
© Red Bull
Nieuws

Sprintrace Oostenrijk: Max Verstappen wint terwijl Sergio Perez boos achterblijft

9 reacties | 1267x gelezen
01-07-2023 17:17

ewald | Max Verstappen behaalde een overtuigende overwinning in de sprintwedstrijd van de Oostenrijkse Grand Prix op zaterdag, ondanks een vroege schrikreactie veroorzaakt door zijn Red Bull-teamgenoot Sergio Perez. De regerend kampioen moest hard werken om zijn voorsprong te behouden tijdens de openingsronde, nadat hij was ingehaald door zijn Mexicaanse collega, die kortstondig aan de leiding ging maar Verstappen niet lang kon weerstaan.

Bron: Formule1nieuws

Een spannende strijd om de leiding
Direct na de start van de race ontstond er een spannend gevecht om de leiding, waarbij Perez Verstappen binnendoor probeerde te passeren na een betere start. De Nederlander slaagde er echter al snel in om zijn positie te heroveren, waarna Hulkenberg volop profiteerde van de situatie door Perez voorbij te gaan en de tweede plaats in te nemen.

Frustraties tussen de Red Bull-coureurs
Na de intensieve strijd tussen de Red Bull-coureurs leken ze beiden gefrustreerd te zijn vanwege de harde tactieken die werden gebruikt tijdens hun kortstondige gevecht. Verstappen liet via de teamradio weten: "Hij duwde me van de baan, wat de f***." Perez was ook ontevreden nadat Verstappen laat remde bij bocht drie terwijl ze wiel-aan-wiel aan het racen waren. Hij vroeg aan zijn race-engineer: "Wat is er mis met Max?"

Hamilton en Norris beleven wisselend succes
Lewis Hamilton kende ook een sterke start, waarbij hij maar liefst vijf posities won vanaf de 18e startplaats op de openingsronde. Voor Lando Norris verliep het echter anders. Hij startte als derde, maar viel al snel terug naar het middenveld na betrokken te zijn geweest bij de chaos in bocht één.

Perez heroverde tweede plaats, maar Hulkenberg gaf zich niet zomaar gewonnen
Hulkenberg vocht hard om zijn tweede plaats te behouden, maar werd uiteindelijk op ronde 12 ingehaald toen Perez zich een weg naar buiten forceerde bij bocht acht om zijn oorspronkelijke startpositie te heroveren. Vervolgens ontstond er een droge racelijn op het circuit, waardoor veel coureurs besloten om tijdens de slotfase van de sprintwedstrijd te wisselen naar slick banden om terrein goed te maken.

Strategische gok van Russell en Hamilton werpt vruchten af
George Russell en Lewis Hamilton behoorden tot de coureurs die het gokten met zachte banden en uiteindelijk in de top 10 eindigden, nadat duidelijk werd dat slicks de juiste keuze waren.

Conclusie
Max Verstappen heeft met een overtuigende prestatie de sprintwedstrijd van de Oostenrijkse Grand Prix gewonnen, ondanks de aanvankelijke dreiging van Sergio Perez. Het intense gevecht tussen de Red Bull-coureurs zorgde voor frustraties, maar Verstappen wist uiteindelijk de leiding te heroveren en de overwinning veilig te stellen. De strategische beslissingen van coureurs zoals Hamilton en Russell zorgden voor spannende momenten en leidden tot opmerkelijke resultaten in deze race.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;