Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen moet ‘zijn mond houden' over het format, zegt Lando Norris

9 reacties | 2701x gelezen
01-07-2023 14:34

ewald | In de aanloop naar de Oostenrijkse Grand Prix heeft Lando Norris kritiek geuit op Max Verstappen. De Britse coureur verdedigde het format van de sprintrace in de Formule 1 en riep de Nederlander op om "zijn mond te houden" en er gewoon mee om te gaan. Eerder had Norris al zijn bezwaren geuit tegen het nieuwe systeem. Verstappen had zelfs gedreigd om uit de Formule 1 te stappen als er nog meer veranderingen zouden worden doorgevoerd. Maar Norris benadrukte dat hij het concept leuk vindt en begrijpt waarom het is ingevoerd.

Bron: Sky Sports

De mening van Lando Norris
In een interview met Sky Sports F1 zei Norris het volgende: "Max is Max op zijn eigen manier. Ik vind het prima om af en toe een sprintrace te hebben, maar ik wil niet dat het hele seizoen op deze manier verloopt. Dat is zeker niet waar. Plaatsen zoals deze zorgen voor een spannend weekend en het is uiteindelijk voor de fans. Zij zijn de mensen die de Formule 1 aandrijven, zij maken de Formule 1 tot wat het is. Soms moeten we gewoon stil zijn en er gewoon mee omgaan, maar tegelijkertijd zijn er altijd nog dingen die je kunt doen om het te verbeteren. De vrijdagen vind ik geweldig. Een van mijn sterke punten is goed presteren in de auto. Vanuit het perspectief van de coureur is het veel lastiger."

Norris gaf aan dat hij de uitdaging van het nieuwe format verkiest boven de traditionele kwalificatie. Hij gelooft dat elke sessie tijdens het raceweekend belangrijk moet zijn en dat dit het racen interessanter maakt. Het is een intensief weekend waarbij elke sessie telt, en dat vindt Norris een goede zaak.

Max Verstappen's kritiek
Verstappen heeft in het verleden zijn zorgen geuit over het nieuwe sprintrace format en eerder dit jaar zijn kritiek verder opgevoerd. Hij heeft het nieuwe concept voor de kwalificatie van de sprintrace voorafgaand aan de Grand Prix van Azerbeidzjan sterk bekritiseerd en heeft zelfs de teambazen opgeroepen om het idee te heroverwegen. Verstappen zei: "Laten we het hele gedoe gewoon schrappen. Ik denk dat het belangrijk is om terug te gaan naar wat we hadden en ervoor te zorgen dat elk team kan strijden voor de overwinning. Dat is waar we naar moeten streven, in plaats van al deze kunstmatige opwinding te creëren."

Verstappen uitte zijn verveling over het nieuwe format en gaf aan dat hij liever één kwalificatiesessie heeft waarin hij alles kan geven, zoals op zaterdag het geval was. Maar nu moest hij op zondag opnieuw een kwalificatiesessie rijden en dat kon hij niet echt waarderen.

Kwalificatieresultaten
Tijdens de sprintrace in Spielberg behaalde Verstappen de poleposition na een dominante prestatie in wisselende omstandigheden. Hij was bijna een halve seconde sneller dan zijn teamgenoot Sergio Perez. Ondertussen zal Norris de race starten vanaf de derde positie, met zijn McLaren-teamgenoot Oscar Piastri op de zeventiende plaats.

Het belang van de fans
Het is belangrijk om te benadrukken dat de Formule 1 ook rekening houdt met de mening van de fans. De nieuwe sprintrace is geïntroduceerd om het weekend spannender te maken en de fans meer actie te bieden. Hoewel niet iedereen het eens is met het nieuwe format, is het belangrijk om te onthouden dat de sport draait om het plezier en de betrokkenheid van de fans.

Conclusie
Lando Norris heeft kritiek geuit op Max Verstappen met betrekking tot het nieuwe format van de sprintrace in de Formule 1. Norris verdedigt het concept en begrijpt waarom het is geïntroduceerd, terwijl Verstappen kritiek heeft geuit en de voorkeur geeft aan het traditionele kwalificatiesysteem. Beide coureurs zullen echter hun best doen tijdens de Oostenrijkse Grand Prix om een goede race neer te zetten en hun teams naar voren te brengen. Het is belangrijk om te onthouden dat de meningen kunnen verschillen, maar uiteindelijk draait het om het leveren van spannende races en het vermaken van de fans.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;