Menu
© Mercedes
Nieuws

Mercedes 'onderpresteerde' tijdens de kwalificatie in Oostenrijk, zegt Wolff

9 reacties | 1004x gelezen
01-07-2023 11:25

ewald | In de kwalificatie voor de Grand Prix van Oostenrijk was Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, niet tevreden over de prestaties van het team. Lewis Hamilton wist slechts de vijfde plaats te behalen, terwijl George Russell moest genoegen nemen met de elfde startpositie.

Bron: Formule1nieuws

Mercedes heeft de afgelopen twee races op het podium gestaan, waarbij de upgrades aan de auto's van het team een belangrijke rol hebben gespeeld in het dichten van de kloof met Red Bull. Echter, met de aanzienlijke updates die zowel Ferrari als McLaren dit weekend hebben doorgevoerd, lijkt dit invloed te hebben gehad op de hiërarchie in het veld. Charles Leclerc en Carlos Sainz starten voor Hamilton op de vijfde positie, samen met Lando Norris, terwijl George Russell vanaf de elfde plek moet starten nadat zijn rondetijd werd geschrapt.

Gevraagd naar zijn gedachten over de kwalificatiesessie, zei Wolff tegen Sky Sports: "Teleurstellend." Hij vervolgde: "We hadden verwacht dat we zouden strijden voor de tweede en derde plaats met de Ferrari's of de Aston Martin's, maar we hebben ondergepresteerd."

Wolff verwacht dat de upgrades voor Silverstone Mercedes weer naar voren zullen brengen. Veel teams hebben hun updates versneld geïntroduceerd voor de race in Oostenrijk, vanwege de grote hoeveelheid punten die te verdienen zijn tijdens het Sprint-weekend. Wolff verwacht dat het tij zal keren in het voordeel van Mercedes wanneer ze een nieuwe reeks upgrades introduceren bij de volgende race in Silverstone. "Je ziet dat de tijdswinst niet enorm groot is, we praten over twee tienden van een seconde sneller of langzamer. Maar het maakt wel een groot verschil," legde hij uit. "We brengen iets nieuws naar Silverstone en hopelijk heeft dat net zo'n impact als bij de McLaren's en de Ferrari's vandaag."

De concurrentie in de Formule 1 is hevig en elk klein voordeel kan het verschil maken. Mercedes heeft bewezen in staat te zijn om zich aan te passen en te reageren op de veranderende omstandigheden. De teleurstelling over de prestaties in de kwalificatie in Oostenrijk zal ongetwijfeld dienen als motivatie voor het team om terug te slaan en sterker dan ooit tevoren terug te keren.

Met updates aan de horizon en een vastberaden team achter zich, blijft Mercedes vastbesloten om te blijven vechten voor de topposities in de Formule 1. De komende race in Silverstone belooft een spannende uitdaging te worden, waarbij het team van Mercedes vastberaden is om de prestaties te verbeteren en hun concurrenten achter zich te laten. De concurrentie is hevig, maar met Toto Wolff aan het roer en een getalenteerde coureursduo zoals Lewis Hamilton en George Russell, is het onvermijdelijk dat Mercedes binnenkort weer terug zal keren naar de voorhoede van het veld.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;