Menu
© Ferrari
Nieuws

Charles Leclerc: "Ik heb alles gegeven in die laatste ronde"

9 reacties | 1168x gelezen
01-07-2023 01:02

ewald | Charles Leclerc heeft Max Verstappen tot het uiterste gedreven tijdens de kwalificatie voor de Oostenrijkse Grand Prix, maar de Ferrari-coureur moest genoegen nemen met een startplaats op de eerste rij naast de Nederlander.

Bron: Formule1nieuws

Charles Leclerc was uitermate tevreden om weer op de eerste rij te staan na een uitzonderlijke prestatie in Q3 van de Scuderia Ferrari-coureur tijdens de Oostenrijkse Grand Prix. Slechts 0.048 seconden scheidden Leclerc van de polepositie, waarbij Max Verstappen de Ferrari-coureur net voorbleef om zijn vierde opeenvolgende polepositie veilig te stellen.

Desondanks was Leclerc erg blij met de vooruitgang die Ferrari boekt met hun recente upgrade-pakket, waardoor ze Mercedes-AMG Petronas F1 Team en Aston Martin Armaco Cognizant F1 Team lijken te overtreffen in de prestatieranglijst. Leclerc gaf toe dat ze niet hadden verwacht zo dicht bij Oracle Red Bull Racing en Verstappen te zitten en hoopt dat ze consistent kunnen blijven presteren terwijl ze een actief weekend ingaan met de Sprint-race die op zaterdag zal plaatsvinden.
"Het voelt goed om eindelijk weer een goede kwalificatie te hebben en terug te zijn op de eerste rij. Het gevoel van de auto is de laatste drie races een beetje beter geweest en in Q1 en Q2 draaide het allemaal om het opbouwen naar die ene ronde in Q3.

Ik slaagde erin om alles te geven in die laatste ronde en kwam heel dicht bij Max." "We hadden niet verwacht dat we zo dicht bij de Red Bull zouden zitten, dus het is een goede stap vooruit en ik wil iedereen op de fabriek bedanken voor al het werk dat ze de afgelopen weken hebben verricht om eerder dan gepland een upgradepakket naar Spielberg te brengen.

Het is echt indrukwekkend en heeft ons geholpen om vandaag goed te presteren. "Nu moeten we dat bevestigen in de races van morgen en zondag. Vanaf de Sprint moeten we ons richten op consistentie en we zullen zondag zien of we hetzelfde racetempo hebben als in Montreal."

Carlos Sainz: "Het was een positieve dag voor mij" Credit: Scuderia Ferrari Press Office Het was een positieve dag voor Carlos Sainz Jr., die erin slaagde om zich als derde te kwalificeren met een indrukwekkende prestatie. De Spanjaard was iets meer dan een tiende van een seconde langzamer dan Verstappen op de eerste plaats en hij zal proberen zijn teamgenoot te ondersteunen in de strijd om een overwinning voor Ferrari op zondag met Verstappen.

Sainz noemde het een positieve dag en zegt uit te kijken naar de races op zaterdag en zondag, waarbij er nog veel actie te verwachten is op de Red Bull Ring. "Over het algemeen was het een positieve dag voor mij en het team, omdat we op zondag vanaf P2 en P3 zullen starten.

De auto voelde de hele dag sterk aan en ik was vanaf het begin snel, wat altijd een positief teken is. We weten niet echt hoe onze snelheid zich verhoudt tot die van de anderen, maar ik kijk er echt naar uit om morgen en zondag te racen." Sainz suggereerde na de kwalificatie dat er meer gedaan moet worden met de FIA om de regels met betrekking tot baanlimieten te verbeteren.

De Spanjaard beweert dat hij gedwongen werd een extra set van de zachte banden te gebruiken, wat hem in een nadelige positie plaatst in de Sprint Showdown van morgen. "Ondanks dit goede resultaat denk ik dat we samen met de FIA moeten werken om alternatieve manieren te vinden om baanlimieten sneller en efficiënter te bepalen.

Ik reed een goede ronde tijdens mijn eerste poging in Q2 en ik was al aan het voorbereiden op Q3 toen we opnieuw naar buiten moesten omdat er twijfels waren over mijn ronde. Dit betekende dat ik de extra set softs moest gebruiken die we hadden bewaard voor de kwalificatierace van morgen, en dat had vermeden kunnen worden, want mijn ronde werd niet geannuleerd."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;