Menu
© Red Bull
Nieuws

Max Verstappen richt zich op GP Oostenrijk met twee uitdagers en een focus op bandentemperaturen

9 reacties | 975x gelezen
30-06-2023 16:21

ewald | Na een solide prestatie in de eerste vrije training van de Grand Prix van Oostenrijk, lijkt Max Verstappen zich klaar te maken voor een sterke kwalificatie. Echter, er is nog werk aan de winkel als het gaat om de lange runs. Helmut Marko, de adviseur van het Red Bull Racing-team, heeft twee concurrenten aangewezen voor de Nederlander tijdens het raceweekend in Oostenrijk.

Bron: Formule1nieuws

Na de eerste en enige vrije training gaf Helmut Marko een interview aan ORF, de lokale televisiezender, waarin hij terugblikte op de training en vooruitkeek naar de rest van het raceweekend op de Red Bull Ring. Er werd hem gevraagd naar de opvallende radioberichten die waren uitgezonden naar Verstappen. Het bleek dat Verstappen drie opeenvolgende rondes moest rijden om de medium banden af te koelen voordat hij de snelste tijd van de training kon neerzetten. Marko legde uit: "We moesten de banden op de juiste temperatuur krijgen. We hebben ervoor gekozen om drie afkoelronden te rijden en dat werkte. Als de voorspellingen kloppen, wordt het niet warmer dan tijdens de eerste vrije training, dus dat is een goed teken."

Hoewel Verstappen het goed deed tijdens een enkele snelle ronde, leken Lewis Hamilton en Fernando Alonso sneller te zijn tijdens de langere runs. Volgens Marko had dit te maken met de temperatuur van de banden, en dat is nu hun aandachtspunt. Hij verklaarde: "Op dit moment zijn we meer bezorgd over de langere runs.

We moeten ervoor zorgen dat we de bandentemperaturen beter onder controle krijgen." Marko wees erop dat de kwalificatie goed lijkt te gaan, gezien het feit dat er naar schatting een tijdsverschil van twee tienden van een seconde is tussen de zachte en medium banden. Ze hebben dus een comfortabele voorsprong. Echter, ze willen ook tijdens de race hun superioriteit tonen. Hij verwees naar het vorige seizoen, waarin Verstappen de race verloor vanwege bandenslijtage die erger was dan die van Ferrari. "Vorig jaar zagen we dat we het op bandenslijtage slechter deden. We werken eraan om zowel tijdens de kwalificatie als de race goed te presteren."

Marko benoemde tot slot Lewis Hamilton en Fernando Alonso als de twee belangrijkste concurrenten van Verstappen. Hij merkte op: "Wat betreft de set-up zijn we over het algemeen de goede kant op gegaan tijdens de eerste vrije training. Als we naar de langere runs kijken, dan zijn Hamilton en Alonso opnieuw onze uitdagers."


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;