Menu
© Red Bull
Nieuws

Voorbeschouwing Grand Prix van Oostenrijk: Kan iemand anders dan Max Verstappen winnen?

9 reacties | 1022x gelezen
30-06-2023 12:20

ewald | De Grand Prix van Oostenrijk staat voor de deur en tweevoudig wereldkampioen Mika Häkkinen is van mening dat de regen, in combinatie met de sprintrace, een mogelijkheid biedt voor een andere coureur dan Max Verstappen om als winnaar uit de bus te komen. Hoewel Verstappen een comfortabele voorsprong heeft opgebouwd in het kampioenschap, is er volgens Häkkinen veel om van te genieten in het achterveld. In zijn column analyseert hij de kansen en uitdagingen voor verschillende teams en coureurs tijdens het komende raceweekend.

Bron: Formule1nieuws

Spannende sprintrace en regen voor nieuwe winnaar?
Het 2023-seizoen markeert de tweede sprintrace en Häkkinen verwacht dat dit gecombineerd met een goede kans op regen, de mogelijkheid creëert voor een verrassende winnaar. Terwijl Max Verstappen momenteel de kampioenschapsleider is en alle acht races tot nu toe heeft gewonnen, acht Häkkinen de kans op verandering reëel. Hij voorspelt dat Mercedes dit weekend beter zal presteren dan tijdens de vorige race in Canada. Met Lewis Hamilton die er alles aan zal doen om Fernando Alonso te verslaan en de overwinning te behalen, staat ons mogelijk een spannende strijd te wachten.

Sergio Pérez moet consistentie herstellen
Hoewel Verstappen een flinke voorsprong heeft opgebouwd op zijn teamgenoot Sergio Pérez, de nummer twee in het kampioenschap, heeft Pérez volgens Häkkinen de afgelopen races wisselvallige prestaties geleverd. Na Monaco heeft hij een aantal slechte races gehad en hij beseft dat hij een consistent weekend moet neerzetten om de strijd met Verstappen aan te kunnen gaan. Achter Verstappen is er echter nog veel spektakel te beleven, aangezien Aston Martin zich mengt in de strijd met Mercedes. Häkkinen genoot van het podium in Canada, waar Verstappen, Alonso en Hamilton, drie geweldige wereldkampioenen, samen stonden.
Zowel Alonso als Hamilton beginnen het gat naar Pérez in het wereldkampioenschap te verkleinen, terwijl ook hun teamgenoten enkele problemen hebben gekend.

Consistentie cruciaal voor Mercedes en Aston Martin
Häkkinen heeft de afgelopen raceweekenden het verschil in prestaties tussen de teamgenoten bij Aston Martin en Mercedes opgemerkt. Terwijl Alonso en Hamilton goed presteren, lijken Russell en Stroll hun concentratie enigszins te hebben verloren. Stroll heeft slechts 37 punten behaald in vergelijking met de 117 punten van Alonso, terwijl Lewis Russell met 102 punten de leiding heeft ten opzichte van Stroll's 65 punten. Volgens Häkkinen is het daarom essentieel voor deze teams om zich te richten op consistente prestaties binnen hun rijdersduo.

De strijd tussen Aston Martin en Mercedes is fascinerend om te volgen, met beide teams die upgrades hebben geïntroduceerd om hun prestaties te verbeteren. Ferrari voerde in Canada een goede strategie uit en moet voortbouwen op dat vertrouwen, zelfs als Mercedes en Aston Martin blijven profiteren van een prestatievoordeel.

Conclusie: Kansen voor een verrassende winnaar
Terwijl Max Verstappen momenteel de te kloppen man is en de bookmakers hem als favoriet aanwijzen, gelooft Häkkinen dat de combinatie van de sprintrace en mogelijk regen nieuwe kansen biedt voor andere coureurs. Met Mercedes en Aston Martin die strijden om consistentie in hun rijdersduo's en Ferrari die hun opgebouwde vertrouwen willen benutten, kunnen we een enerverend raceweekend verwachten. De Grand Prix van Oostenrijk belooft een spektakelstuk te worden, waarbij het zowel voorin als in het achterveld interessant zal zijn om te zien hoe de verschillende teams en coureurs presteren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;