Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari's Strategie voor Succes tijdens de Oostenrijkse Grand Prix

9 reacties | 1045x gelezen
29-06-2023 13:22

ewald | Het succes van het Ferrari-team tijdens het Grand Prix-weekend in Oostenrijk zou kunnen afhangen van hun Formule 1-strategie, aldus tweevoudig wereldkampioen Mika Hakkinen. Na een slimme strategische zet in Canada wist Ferrari een vierde en vijfde plaats te behalen, ondanks dat zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz niet naar binnen gingen tijdens de Safety Car-fase en op medium banden bleven rijden. Hierdoor konden beide coureurs ontsnappen aan het DRS-treintje dat zich had gevormd, gebruikmakend van vrije lucht om het middenveld voorbij te gaan en een respectabel resultaat te behalen na een teleurstellende zaterdag waar Leclerc in Q2 werd uitgeschakeld en Sainz een straf kreeg. Hakkinen gelooft dat dit de troef kan zijn van Ferrari tegenover Mercedes en Aston Martin op de Red Bull Ring.

Bron: Formule1nieuws

De belofte van Ferrari
"Ferrari voerde een sterke strategie uit in Canada en ze moeten voortbouwen op dat soort vertrouwen, zelfs als Mercedes en Aston Martin een prestatievoordeel blijven hebben," merkte Hakkinen op, terwijl hij ook de strijd tussen Aston Martin en Mercedes volgde. "Achter Max Verstappen is er zoveel om van te genieten, aangezien Aston Martin het opneemt tegen Mercedes Benz. Het was geweldig om Fernando Alonso en Lewis Hamilton samen met Max op het podium te zien staan in Canada - drie geweldige wereldkampioenen samen."

De strijd om het wereldkampioenschap
"Fernando en Lewis beginnen het gat naar Sergio Perez in het wereldkampioenschap te verkleinen. Het is erg belangrijk voor die teams om te focussen op consistente prestaties van hun coureurs," voegde Hakkinen toe. "Aston Martin bracht upgrades mee naar Canada, terwijl Mercedes hun upgrades introduceerde in Monaco, maar ze waren echt sterk in Barcelona en Montreal. De strijd tussen deze twee teams is gewoon geweldig om te zien."

Het tweede Sprint-raceweekend van 2023
"Dit weekend zullen we de tweede Sprint-race van 2023 zien. In combinatie met een goede kans op regen kan dit de mogelijkheid creëren voor iemand anders dan Max om te winnen," speculeerde Hakkinen. "Als dat zou gebeuren, en gezien het feit dat Mercedes verwacht dat deze race nog beter zal zijn voor hun auto dan Canada, zal Lewis er alles aan doen om Fernando te verslaan en de overwinning te behalen. Red Bull heeft tot nu toe alle acht races gewonnen, dus misschien is dit het weekend voor verandering!"

Conclusie
Met een slimme strategie die hen hielp om uitdagende situaties in Canada te overwinnen, heeft Ferrari een stevige basis gelegd voor het komende Grand Prix-weekend in Oostenrijk. Als ze deze strategie weten voort te zetten en zich kunnen meten met de concurrentie van Mercedes en Aston Martin, dan maken ze zeker kans op een sterk resultaat op de Red Bull Ring.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;