Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin: Op weg naar succes met Red Bull als rolmodel

9 reacties | 1074x gelezen
29-06-2023 11:30

ewald | Aston Martin heeft sinds het begin van het seizoen alles op alles gezet om het gat met concurrent Red Bull Racing te verkleinen. Het team is vastberaden om de aerodynamische efficiëntie van hun bolides te verbeteren. Tom McCullough, de performance director bij Aston Martin, benadrukt het belang van dit aandachtspunt bij de upgrades die het team doorvoert. In dit artikel bespreken we de voortgang van Aston Martin en de rol die de recente updates spelen in hun strijd tegen Red Bull.

Bron: Formule1nieuws

Succesvolle upgrades in Canada
Het is inmiddels een bekend patroon: Aston Martin introduceert vrijwel iedere race nieuwe updates. Tijdens de race in Canada waren de verbeterde sidepods en aangepaste vloer duidelijk zichtbaar en leverden ze de gewenste resultaten op. Ondanks een moeilijke periode wist het team zich uiteindelijk te herstellen en behaalde Fernando Alonso een knappe tweede plaats voor Aston Martin, na een spannend duel met Mercedes. De huidige positie van Aston Martin ziet er rooskleurig uit. Het team ligt slechts dertien punten achter op hun Duitse concurrent in het constructeurskampioenschap en blijft er alles aan doen om het gat naar koploper Red Bull te verkleinen.

Gerichte aanpassingen voor het gat met Red Bull
De recente aanpassingen aan de sidepods en vloer van de Aston Martin-bolide waren voornamelijk gericht op het verkleinen van het gat met Red Bull. Het streven van het Britse team is om de aerodynamische efficiëntie van Red Bull te evenaren. Deze efficiëntie gaat hand in hand met een hoge topsnelheid en aanzienlijke neerwaartse druk in de bochten. In een interview met Motorsport.com legt McCullough uit dat het creëren van een efficiëntere DRS (Drag Reduction System) het voornaamste doel was van de updates in Canada. Voor Aston Martin is aerodynamische efficiëntie een cruciaal aandachtspunt, en bij iedere update werkt het team verder aan hetzelfde doel.

Kleine stappen richting succes
McCullough benadrukt dat Aston Martin ieder raceweekend kleine stappen zet richting een efficiëntere auto die het gat met Red Bull moet dichten. Elke update is gericht op het maximaliseren van de neerwaartse druk, met name op punten waar dit voorheen zwakker was. McCullough voegt eraan toe dat sommige updates mogelijk beter zullen presteren op bepaalde circuits dan in Canada. Met de Red Bull Ring, Silverstone en Spa-Francorchamps in het vooruitzicht, waar traditionele circuits met hogesnelheidsbochten centraal staan, zullen de komende weken belangrijke uitdagingen vormen voor de coureurs.

Optimisme bij het team
Aston Martin-teambaas Mike Krack is enthousiast en vooral optimistisch over de mogelijke verbeteringen van het team. Met de komst van circuits waar hogesnelheidsbochten een grote rol spelen, verwacht hij dat Aston Martin significante vooruitgang zal boeken. Krack kijkt vooral uit naar de komende races en is benieuwd naar de prestaties van Red Bull. Hij gelooft dat deze circuits de ware aard van Red Bull zullen blootleggen en een beter inzicht zullen geven in hoe ver Aston Martin van hen verwijderd is.

Conclusie
Aston Martin blijft volhardend in hun streven naar succes en heeft Red Bull Racing als rolmodel genomen. Met gerichte aanpassingen aan de aerodynamica van hun bolides en het continu doorvoeren van updates, werkt het team gestaag aan het verkleinen van het gat met de koploper. De komende races op traditionele circuits met hogesnelheidsbochten zullen cruciaal zijn voor Aston Martin om hun ware potentieel te tonen. Het team blijft optimistisch en vastbesloten om het succes van Red Bull na te streven en zo hun positie in het constructeurskampioenschap te versterken.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;