Menu
© Ferrari
Nieuws

Ferrari Teambaas Vasseur kritisch op Leclerc: "Verbetering nodig na gemaakte fouten"

9 reacties | 1027x gelezen
29-06-2023 11:02

ewald | In een recent interview met Corriere della Sera heeft Frédéric Vasseur, de teambaas van Ferrari, zijn kritiek geuit op zowel de prestaties van het team als op coureur Charles Leclerc. Ferrari heeft dit seizoen wisselende resultaten behaald, waarbij ze vaak goed presteren op zaterdag tijdens de kwalificaties, maar moeite hebben om dezelfde prestaties op zondag tijdens de races vast te houden. Vasseur heeft aangegeven dat er verbetering nodig is, met name van Leclerc, die enkele fouten heeft gemaakt.

Bron: Corriere della Sera

Vooruitgang in Canada en de uitdagingen
Tijdens de Grand Prix van Canada heeft Ferrari een sterke prestatie laten zien, maar door een fout op zaterdag konden ze op zondag alleen nog maar de schade beperken. Desondanks ziet Vasseur de getoonde snelheid in Canada als een positief teken. Hij hoopt dat het team deze snelheid kan voortzetten op de komende circuits, met Oostenrijk als volgende uitdaging. Vorig jaar behaalde Ferrari daar haar laatste overwinning, dus het zou een bevestiging zijn van de vooruitgang als ze ook daar goed presteren.

Het is echter al snel duidelijk geworden dat Ferrari dit seizoen niet kan strijden voor de wereldtitels. Vasseur legt uit dat de auto snel is tijdens de kwalificaties, maar moeilijk te besturen is tijdens de races. Het team moest hun ontwikkelingsstrategie aanpassen om deze problemen aan te pakken, wat maanden van werk in beslag neemt. Hoewel het potentieel van de auto er is, moeten ze nog leren hoe ze dat potentieel optimaal kunnen benutten.

Onderschatting van de problemen en de coureurscontracten
Vasseur benadrukt dat het geen zin heeft om iemand de schuld te geven, omdat de keuzes voor de auto vorig jaar al zijn gemaakt. Het werd al duidelijk tijdens de tests in Bahrein dat er problemen waren. De simulaties hadden bepaalde negatieve aspecten van het gedrag van de auto onderschat, waardoor het team gedwongen werd om een balans te vinden tussen snelheid en bestuurbaarheid.

Wat betreft de contracten van coureurs Carlos Sainz en Charles Leclerc, heeft Vasseur aangegeven dat er geen haast is om deze vroegtijdig te verlengen. Hij wil dat de focus van de coureurs ligt op het ontwikkelen van de auto en niet op contractonderhandelingen. Vasseur gelooft dat beide coureurs in het project geloven en willen blijven en winnen. Het is belangrijk om als team te denken en op het juiste moment over contracten te praten.

Carlos Sainz en Charles Leclerc: een winnend duo
Vasseur is tevreden met de prestaties van Carlos Sainz, die constant is en waardevolle technische feedback geeft. Hij vormt een sterk duo met Charles Leclerc. Volgens Vasseur wordt Sainz vaak onderschat en heeft hij nog steeds ruimte om te groeien. Aan de andere kant wordt Leclerc gezien als het grotere talent, maar hij is minder constant dan Sainz. Vasseur benadrukt dat de beste manier om Leclerc tevreden te houden, is door hem een competitieve auto te geven.

Leclerc streeft naar het wereldkampioenschap en Vasseur begrijpt dat dit seizoen cruciaal is in zijn carrière. Hoewel hij magische dingen kan laten zien tijdens de kwalificaties, gaat hij soms over de limiet. Leclerc is altijd op zoek naar het maximale, zelfs als de auto hem dat niet kan bieden. Dit heeft geleid tot enkele fouten in het begin van het seizoen, waar Vasseur met hem over heeft gesproken.

De uitdaging van Max Verstappen
Om het wereldkampioenschap te winnen, moet Ferrari Max Verstappen verslaan, maar Vasseur beseft dat dit geen gemakkelijke taak zal zijn. Verstappen heeft zelden fouten gemaakt sinds hij wereldkampioen is geworden en de titels hebben hem extra zelfvertrouwen gegeven. Vasseur erkent dat Verstappen momenteel de favoriet is en dat hij veruit de hoogste notering heeft bij de bookmakers.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;