Menu
© AlphaTauri
Nieuws

Opnieuw waarschuwing van Marko met betrekking tot de Vries

9 reacties | 1337x gelezen
25-05-2023 11:02

ewald | Red Bull-adviseur Helmut Marko heeft opnieuw kritiek geuit op de prestaties van Nyck de Vries tot nu toe in 2023 en zei dat de Nederlander niet aan de verwachtingen heeft voldaan.

Bron: Formule1nieuws

De Vries' F1-debuut

De Vries maakte vorig jaar zijn F1-racedebuut op Monza als last-minute vervanger van Alex Albon bij Williams.

Strijd van De Vries in 2023

De Nederlander stond op de radar van verschillende teams na zijn sterbeurt en tekende naar behoren voor AlphaTauri voor 2023, ter vervanging van de Alpine-gebonden Pierre Gasly. Maar de Vries heeft het dit seizoen tot nu toe moeilijk gehad, waarin hij verschillende ongedwongen fouten maakte en volledig werd overschaduwd door teamgenoot Yuki Tsunoda.

Marko's kritiek en waarschuwing
Eerder deze maand verklaarde Marko dat De Vries op een "gele kaart" stond, eraan toevoegend dat Red Bull-juniors zoals Liam Lawson en Ayumu Iwasa mogelijk in aanmerking komen om de Nederlander halverwege het seizoen te vervangen als zijn prestaties niet verbeteren. Voorafgaand aan de Grand Prix van Monaco van dit weekend, verdubbelde Marko die opmerkingen.

Marko's exclusieve interview

"Tot op heden heeft de Vries niet voldaan aan de verwachtingen die in hem werden gesteld", zei de Oostenrijker in een exclusief interview. “Natuurlijk hebben we er openlijk over gesproken met hem en hij kent de consequenties. Dus laten we kijken hoe hij zich ontwikkelt en dan overleggen we verder en nemen we mogelijk een besluit.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;