Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin krijgt waarschuwing van Marko over beperking Honda

9 reacties | 1657x gelezen
25-05-2023 10:22

ewald | Red Bull Motorsport-adviseur Helmut Marko heeft Aston Martin gewaarschuwd voor het restrictieve karakter van Honda. Aston Martin zal in 2026 een volledige fabrieksinzending worden nadat de samenwerking met de Japanse fabrikant is bevestigd, waardoor Honda in een officiële hoedanigheid terugkeert naar de F1 na de terugtrekking eind 2021.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull's plan na het vertrek van Honda

Door het schokkende vertrek had Red Bull geen onmiddellijk plan, waarbij de twee partijen overeenstemming bereikten over een technologieovereenkomst waarbij Honda de levering aan het team voortzet, terwijl de in Milton Keynes gevestigde outfit zijn eigen aandrijflijnen ontwikkelt - nu in samenwerking met Ford.

In een gesprek met Motorsport Magazin na de aankondiging van Aston Martin benadrukte Marko: "Het verandert niets voor ons", is hij onvermurwbaar. “We hebben de beslissing genomen om onze eigen motor te bouwen nadat Honda zei dat ze helemaal zouden stoppen. Eigenlijk wilden ze dat in 2022 doen. Om niet weer afhankelijk te worden hebben we toen dat besluit genomen.

“Een moedige beslissing van onze kant, en ook een dure. Op dit moment doet Red Bull Powertrains het echter erg goed. We zitten op schema. Alle reeds gebouwde motoren zijn min of meer op het verwachte niveau.

“Voor ons werkt het prima op deze manier, dus er is geen mogelijkheid voor Honda om terug te keren. Er waren gesprekken over mogelijke samenwerking, maar we konden geen overeenstemming bereiken met Honda over wie wat zou doen. Zo ontstond deze situatie en hebben we nu Ford als partner. Ze hebben uiteraard geen ervaring in de huidige Formule 1, maar ze kunnen veel bijdragen aan de batterij.”

Geen gemeenschappelijk pad
Marko gaf inzicht in wat Aston Martin kon verwachten van zijn werkrelatie met Honda en voegde eraan toe: “Honda is erg restrictief in de communicatie over de motor. Het intellectueel eigendom en alles wat erbij komt kijken ligt bij Honda. We krijgen geen gedetailleerde informatie.

“Het vertrek kwam plotseling en dwong ons om te reageren. Toen de Japanners vorig jaar toch besloten om door te gaan in de F1, was er geen gemeenschappelijk pad dat ook voor Red Bull bevredigend zou zijn geweest.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;