Menu
© Pirelli
Nieuws

Aston Martin en Honda bevestigen de comeback van de F1

11 reacties | 1139x gelezen
24-05-2023 07:17

ewald | Honda heeft bevestigd dat ze in 2026 zullen terugkeren naar de Formule 1 (F1) als officiële leverancier van motoren. Ze zullen hun krachten bundelen met Aston Martin, waarbij het in Silverstone gevestigde team het de facto Honda-fabrieksteam wordt met de titel Aston Martin Aramco Honda.

Bron: Formule1nieuws

De stap is een uiting van ambitie, gezien het feit dat de in Sakura gevestigde fabrikant de afgelopen twee seizoenen titels heeft behaald in samenwerking met Red Bull.

Nieuwe Power Unit Regulations vanaf 2026

De F1 introduceert vanaf 2026 nieuwe regelgeving voor aandrijfeenheden om aan te sluiten bij een nieuwe reeks duurzaamheidsdoelen, met de opname van koolstof-neutrale brandstoffen en een grotere focus op de verhoudingen van het elektrisch vermogen. De nieuwe reglementen hebben Honda ertoe aangezet om de beslissing te nemen om weer officieel op de grid te verschijnen met Aston Martin.

Volledige integratie tussen chassis en aandrijfeenheid

De stap om een samenwerking aan te gaan met Honda op een fabrieksmatige manier biedt de mogelijkheid voor volledige integratie tussen chassis en aandrijfeenheid en neemt de afhankelijkheid van een concurrent weg bij het ontwikkelen van machines.

Wederzijdse drive en vastberadenheid

Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll heeft vanaf de minder welvarende Racing Point-dagen toezicht gehouden op een snelle opschaling van het team, met een agressieve rekruteringsstrategie in combinatie met de bouw van een nieuw ultramodern hoofdkantoor. De samenwerking met Honda vanaf 2026 is een verder bewijs van zijn inzet voor succes in de F1.

Verklaring van Honda Global CEO Toshihiro Mibe

Toshihiro Mibe, CEO van Honda Global, zei: "Een van de belangrijkste redenen voor onze beslissing om de nieuwe uitdaging in de F1 aan te gaan, is dat 's werelds topvorm van racen ernaar streeft een duurzame raceserie te worden, wat in lijn is met de richting waarin Honda op weg is. Gericht op koolstofneutraliteit, en het zal een platform worden dat de ontwikkeling van onze elektrificatietechnologieën zal vergemakkelijken.”

Verklaring van Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll

Aston Martin-eigenaar Lawrence Stroll zei: “Ik wil Honda en HRC graag verwelkomen bij Aston Martin. We delen een wederzijdse gedrevenheid, vastberadenheid en niet-aflatende ambitie om op het goede spoor te slagen. Honda is een wereldwijde titan en zijn succes in de autosport is al lang en ongelooflijk indrukwekkend.”

We zullen samenwerken en streven naar de kampioenstitel als Aston Martin Aramco Honda
"Vanaf het seizoen 2026 zullen we samenwerken en streven naar de kampioenstitel als Aston Martin Aramco Honda", voegde Mibe toe. "Honda heeft het grootste respect voor de FIA, die een gedurfde beslissing heeft genomen om deze nieuwe en uitdagende reglementen in te voeren om de duurzaamheid van zowel race-activiteiten als het wereldwijde milieu te waarborgen, en voor de Formula One Group, die de merkwaarde van F1 en zorgen voor de ontwikkeling van F1 als de meest prestigieuze autorace ter wereld.”


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;