Menu
© Red Bull
Nieuws

Domenicali zegt dat de F1 machteloos staat tegenover de dominantie van Red Bull.

11 reacties | 1196x gelezen
23-05-2023 10:52

ewald | F1 CEO Stefano Domenicali zegt dat sport niet kan ingrijpen in de dominantie van Red Bull. Hij zegt dat de hiërarchie van de sport "niet kan ingrijpen" om de dominantie van Red Bull een halt toe te roepen.

Bron: Formule1nieuws

Het team uit Milton Keynes moet dit seizoen nog verslagen worden, met Max Verstappen en Sergio Perez die geen last hadden van rivalen in de eerste vijf races van de campagne.

De dominantie van Red Bull bedreigt de populariteit van F1

Aston Martin-coureur Fernando Alonso was het dichtst bij de Red Bulls tijdens de Grand Prix van Miami, maar finishte de race op 26 seconden achterstand van winnaar en kampioenschapsleider Verstappen, die vorig jaar zijn tweede titel met 146 punten voorsprong op Ferrari's Charles Leclerc had veiliggesteld. Het gemak van de overwinning voor Red Bull in de vroege stadia van het seizoen dreigt de stijgende populariteit van de F1 te doen ontsporen, grotendeels dankzij de Netflix-docuseries Drive to Survive, evenals de boeiende titelstrijd tussen Verstappen en Mercedes-coureur Lewis Hamilton in 2021.

F1 kan de dominantie van Red Bull niet beteugelen
Tijdens een evenement dat werd georganiseerd door de Financial Times, was Domenicali onvermurwbaar, maar de F1 kon niet ingrijpen om de dominantie van Red Bull te beteugelen, waardoor de last van het gelijkmaken van prestaties op de financiële reglementen van de sport werd gelegd. “Dit jaar moeten we de waarheid zeggen: Red Bull heeft het beter gedaan dan de anderen, dat is een feit. Maar ik zou onvoorzichtig zijn om te zeggen dat het kampioenschap voorbij is”, zei Domenicali. “We kunnen niet ingrijpen in de prestaties van de teams. Ik ben er zeker van dat wat we hebben gedaan op het gebied van financiële regelgeving zal helpen om de kloof aan de technische kant te verkleinen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;