Menu
© Mercedes
Nieuws

Zou Hamilton Mercedes kunnen verlaten voor Ferrari?

10 reacties | 1112x gelezen
23-05-2023 10:46

ewald | Hamilton's toekomst in de F1 Sinds het einde van het seizoen 2021 is de toekomst van Lewis Hamilton in de F1 meerdere keren in twijfel getrokken.

Bron: Formule1nieuws

Ondanks zijn terugkeer in de sport is Mercedes er niet in geslaagd hem een competitieve auto te presenteren binnen de nieuwste technische reglementen van de F1. Dit heeft geleid tot geruchten over een overstap naar Ferrari, waarbij het Italiaanse team zich zou voorbereiden om een bod van £40 miljoen uit te brengen op de zevenvoudig F1-wereldkampioen.

Hamilton's familie bij Mercedes

Hamilton heeft er geen geheim van gemaakt dat hij bij Mercedes wil blijven. Hij heeft eerder gesuggereerd dat hij op zoek was naar een nieuwe deal met het team en onthulde dat hij zich op zijn gemak voelde bij het racen tot in de veertig. Mercedes heeft Hamilton zowel op als naast het circuit ondersteund en heeft aangedrongen op inclusiviteit en diversiteit met zijn initiatieven Ignite en Accelerate 25. Deze steun en familiegevoel is misschien genoeg om Hamilton bij Mercedes te houden, maar de aantrekkingskracht van Ferrari kan te groot zijn om af te wijzen als de prestaties op het circuit niet veranderen.

Als Hamilton naar Ferrari zou vertrekken, zou dat twijfel doen rijzen over de posities van zowel Charles Leclerc als Carlos Sainz. Het is waarschijnlijk dat Sainz elders op de grid wordt gepositioneerd of dat Leclerc wordt gebruikt als onderdeel van een ruilovereenkomst met Mercedes.

Het besluitvormingsproces van Hamilton zal waarschijnlijk afhangen van de belofte die wordt gedaan door een groot upgradepakket dat door Mercedes wordt toegevoegd tijdens de Grand Prix van Monaco. Niets duurt eeuwig, zeker niet in de F1.

Zal Hamilton in de voetsporen treden van legendes als Sebastian Vettel en Michael Schumacher en een racezetel zoeken bij Ferrari? De tijd zal het leren.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;