Menu
© Red Bull
Nieuws

Het jonge talent van Red Bull blokkeert de terugkeer van Ricciardo in de F1

9 reacties | 1292x gelezen
22-05-2023 10:23

ewald | De kansen van Daniel Ricciardo om terug te keren naar de Formule 1-grid waren al klein, maar sommige fans hadden gehoopt dat de worstelingen van Nyck de Vries bij AlphaTauri een potentiële kans voor de Australiër zouden kunnen openen.

Bron: Formule1nieuws

Red Bull Motorsport-adviseur Helmut Marko heeft het idee om De Vries te vervangen door Ricciardo echter afgewezen, in plaats daarvan wijst hij op Red Bull-junioren Liam Lawson en Ayumu Iwasa als potentiële kandidaten. Met name Lawson blijkt een barrière te zijn voor de terugkeer van Ricciardo, aangezien hij momenteel aan de leiding staat in het Japanse Super Formula-klassement en in de nabije toekomst kan worden opgeroepen voor AlphaTauri.

Lawson, onderdeel van het Red Bull Junior Team, eindigde vorig seizoen als derde in het F2-klassement en heeft al een schitterende start gemaakt in de Japanse Super Formula met twee overwinningen in de eerste vier races. Zijn pad volgt dat van Pierre Gasly in 2017, die zijn weg naar een racestoeltje verdiende bij het toenmalige Toro Rosso. Gezien Lawsons indrukwekkende vorm en ervaring met rookie FP1-runs vorig seizoen, zou het moeilijk zijn om hem een stap in de F1 te ontzeggen als hij goed blijft presteren.

Nu Lawson mogelijk de plaats van De Vries bij AlphaTauri inneemt, zien de vooruitzichten van Ricciardo in de F1 er somber uit. Het is onwaarschijnlijk dat er een stoel hoog op de grid beschikbaar komt en Ricciardo's karakter kan hem wegleiden van een stoel verderop op de grid. De tijd zal leren wat de toekomst voor Ricciardo in petto heeft, maar voor nu verdient Lawson alle eer voor het nemen van controle over zijn eigen toekomst en het mogelijk blokkeren van Ricciardo's terugkeer naar de F1.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;