Menu
© Mercedes
Nieuws

Upgradeplan bevestigd door Mercedes na annulering Imola

10 reacties | 1218x gelezen
19-05-2023 10:37

ewald | Mercedes zal tijdens de Grand Prix van Monaco zijn langverwachte upgradepakket onthullen.

Bron: Formule1nieuws

Het team was oorspronkelijk van plan om het pakket te introduceren tijdens de Grand Prix van Emilia Romagna, maar het evenement werd afgelast vanwege hevige regenval en overstromingen in de omliggende gebieden. Dit heeft de upgradeplannen enigszins onzeker gemaakt, aangezien de unieke uitdaging van Monaco voor teams en coureurs maximale downforce vereist, wat misschien niet ideaal is voor het introduceren van upgradepakketten.

Desondanks heeft Mercedes bevestigd dat het de komst van de wijzigingen niet zal uitstellen tot de Spaanse Grand Prix. De vernieuwde W14 zal de straten van het Prinsdom betreden, waarbij het team hoopt dat de upgrades Lewis Hamilton en George Russell dichter bij de strijd om raceoverwinningen met Red Bull zullen brengen. Het team uit Brackley is sinds het begin van het seizoen kritisch over de auto en wil graag verbeteringen aanbrengen.

De zilveren pijlen hebben gewezen op een radicale en "zichtbare" wijziging van de W14 met het upgradepakket. Met de unieke eisen van Monaco valt echter nog te bezien hoe effectief deze veranderingen zullen zijn. Desalniettemin is Mercedes vastbesloten om verbeteringen aan te brengen en hoopt het op een sterk optreden tijdens de Grand Prix van Monaco.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;