Menu
© Pirelli
Nieuws

Welke teams worden het meest getroffen door de afgelasting van de GP van Imola?

9 reacties | 1205x gelezen
19-05-2023 10:30

ewald | Er zijn veel updates gepland voor Imola vanwege de hoge transportkosten die gepaard gaan met het meenemen van meer onderdelen naar races.

Bron: Formule1nieuws

De meeste teams hebben de neiging om hun grootste upgrades te laten liggen tot de Europese races, omdat ze dichter bij hun fabrieken zijn. De Emilia Romagna is de eerste race die 'dichtbij' ligt bij de meeste hoofdkwartieren van teams in Europa, waardoor ze meer kans hebben om vervangers te sturen als ze tijdens het weekend nodig zijn.

F1-teams moeten hun auto's ook een aantal races goed testen voordat ze upgrades introduceren om te begrijpen waar ze verbeteringen moeten aanbrengen. Zes races worden beschouwd als de optimale tijd gezien de hoeveelheid verzamelde gegevens. De afgelasting van de race in Imola zal gevolgen hebben voor hun schema's en relatieve prestaties op het circuit, wat gevolgen zou kunnen hebben voor het constructeurskampioenschap later in het seizoen.

De afgelasting van de race in Imola is een flinke klap voor de F1-teams. Het was een belangrijke race voor hen, aangezien het de eerste race was die 'dicht' bij de meerderheid van de hoofdkwartieren van het team in Europa was. Dit gaf hen meer gelegenheid om vervangingen te verzenden als ze in het weekend nodig zouden zijn. De afgelasting heeft gevolgen voor hun schema's en relatieve prestaties op het circuit, wat gevolgen kan hebben voor het constructeurskampioenschap later in het seizoen.


❮ Vorig bericht | Volgend bericht ❯

Reacties

;